Предпоследният в Първа лига Дунав приема днес от 17,30 часа

...
Предпоследният в Първа лига Дунав приема днес от 17,30 часа
Коментари Харесай

Дунав и Левски ще се надлъгват в Русе

Предпоследният в Първа лига Дунав приема през днешния ден от 17,30 часа един от кандидатите за купата преди сезона - Левски, който върви трети във краткотрайното класиране на 10 точки зад водача Лудогорец.

Днешният турнирен мач е подготовка за идния четвъртфинал за Купата на България на 15 декември. Ръководството на Левски реалистично отписа шампионата, като сложи за цел точно спечелването на националната купа, което смъква напрежението от треньора Делио Роси да търси наложителна победа в Русе.

Все отново Левски постоянно излиза за победа и днешната среща няма да е изключение. За Дунав триумфът също е наложителен, защото отборът е с едвам 14 точки и е в зоната на изпадащите. “Сините” пък не могат да позволен увеличение на дистанцията с откъсналите се напред Лудогорец и ЦСКА-София.

В предходния кръг Дунав изненада Етър във Велико Търново с 2:0, като това беше първи триумф под управлението на треньора Малин Орачев. В същото време Левски мъчително победи Верея със противоречив гол на Давид Яблонски в добавеното време.

Аут от състава на русенци е Бирсент Карагерен, който е тежко контузен. Очаква се тежък терен и деликатни дейности и на двата тима. Домакините ще одобряват ролята на новобранец и ще разчитат на контраофанзива.

Под управлението на Делио Роси Левски също се трансформира в тим с усет към по-изчаквателните дейности, което не предвещава зрелищен дуел. Левски ще търси първа победа на открито от средата на октомври, когато надделя Етър. Последният домашен триумф на Дунав пък е над Витоша Бистрица.

Вероятни сформира:

Дунав: Антонов, Милчев, Патев, Ларин, Хубчев, Жатоба, Димов, Костадинов, Шопов, Васев, Будинов.

Левски: Митрев, Орачев, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Панайотов, Рошу, Вутов, Обертан, Прохазка, Буш.

Стадион “Градски”
Съдия: Драгомир Драганов

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР