Предполагаемата лъвица, която полицията в Берлин издирваше в покрайнините на

...
Предполагаемата лъвица, която полицията в Берлин издирваше в покрайнините на
Коментари Харесай

Не лъвица, а диво прасе. Полицията в Берлин спира да търси избягал хищник

Предполагаемата лъвица, която полицията в Берлин търсеше в покрайнините на Берлин, в действителност се оказва диво прасе. Това демонстрира експертен разбор на видеозаписа, след който стартира търсенето на избягала огромна котка, а локалните поданици бяха призовани да останат по домовете си от съображения за сигурност.

Германски медии оповестиха, че полицията приключва издирването. От локалната администрация настояват, че няма съществени индикации за съществуването на лъвица или различен наедрял див звяр в претърсения регион. Въпреки това чиновниците остават бдителни и могат да се върнат към работа по случая когато и да е.

Две денонощия продължи издирването на мистериозната „ лъвица “ наоколо до югозападните граници на Берлин. Разследващите органи започнаха дейности, откакто видеозапис, на който се вижда „ лъвицата “, обиколи обществените мрежи. В издирването се включиха десетки служители на реда и ветеринари, бяха употребявани термокамери през нощта. Местните поданици бяха призовани да не напущат домовете си и да държат домашните си любимци на закрито.

Local media reports suggest a lioness on the loose in the south of Berlin City may be linked to the son of a crime boss, Issa Remmo, from the notorious Remmo family.

The search continues as authorities are wary of the risk to public safety.
— Insider News (@InsiderNewsKe)
Двама специалисти направиха още един разбор на видеозаписа, който обиколи обществените мрежи в четвъртък. Според тях животното най-вероятно е просто дива свиня, а не лъвица.



Ръководителят на полицейските интервенции в региона Петер Фойцик сподели, представен от локални медии, че сигналите от жители също не са дали безапелационни доказателства за наличието на хищника.

Експертът по дивата природа в Берлин Дерк Ехлерт през цялото време беше песимистичен, че животното, оповестено за търсене, е лъвица.

„ По принцип нито лъвът, нито лъвицата могат просто да изчезнат. Те оставят следи. Много е показателно, че на мястото, където животното е забелязано и снимано, не може да се види даже отпечатък “, акцентира Ехлерт.

Експертите съпоставят телосложението на лъвица с това на животното от видеото. Заключението: „ Дори късата, увиснала опашка с рехаво космат пискюл и дължина към десетина сантиметра изключва лъвица “.

Председателят на Берлинския съюз за запазване на природата Райнер Алтенкамп също е уверен, че хищникът, който търсят югозападно от Берлин, е дива свиня.

„ Другите разпознаваеми черти, да вземем за пример - заоблената линия на гръба и издължената глава, пасват доста добре на дива свиня и оборват тезата, че става въпрос за див звяр. Цялото държание на животното е изцяло типично за дивите прасета в градските региони “, счита Алтенкамп.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР