Предполага се, че украинските военнослужещи, участвали в балтийските диверсии, вече

...
Предполага се, че украинските военнослужещи, участвали в балтийските диверсии, вече
Коментари Харесай

Северен поток: Украинската следа в подводния Глайвиц

Предполага се, че украинските военнослужещи, взели участие в балтийските диверсии, към този момент са унищожени от западните разследващи служби.

На 3 ноември Министерството на външните работи на Руската федерация беше упълномощено да направи изказване, което на пръв взор няма директно отношение към тематиката за саботажа на балтийските газопроводи. В този документ се приказва за присъединяване на английските разследващи служби в образованието на украински диверсанти-подводничари в Черно море. При това по отношение на обстоятелството на украинската офанзива против основната база на Черноморския флот на Руската федерация в Севастопол.

Изобилието от съответни детайлности, дадени в това ревю за хода на такава подготовка, чието изследване по принцип не е прерогатив на външното министерство, ясно демонстрира, че Министерство на външните работи е било особено упълномощено да разгласява тези обстоятелства, до момента в който за разкриването им отговаряха напълно други, профилирани ведомства.

В митинга, връчен на английския дипломат Д. Бронърт по този мотив, се споделя: „ По-специално беше маркирано, че през септември 2020 година беше реализирано съглашение сред Лондон и Киев за разширение на програмата за образование от английски инструктори за украински военни водолази. В края на 2020 година страните започнаха осъществяването на Инициативата за военноморско образование в Черно море, която включва курсове за образование на бойни плувци.

Укрепването на британско-украинското военноморско съдействие се реализира в границите на програмата Joint Multinational Training Group – Украйна /Обединена многонационална група по подготовка – Украйна/. Работата се прави въз основата на обособен център за специфични интервенции " Юг ", кръстен на „ Атаман А. Головатий “ от Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна (военно отделение А3199, някогашен 73-ти Морски център за специфични операции) в град Очаков, Николаевска област и включва образование на подводни диверсанти за интервенции във водите на Черно и Азовско море.

В Одеса, въз основата на учебното заведение за военни водолази (част от 198-ия образователен център на Военноморски сили на Украйна, военна част A3163, Николаев), се образоват експерти в курса „ водолаз със особено предопределение “ с умения за работа с дълбоководна подривна техника.

На брега и в Черно море наоколо до градовете Одеса, Николаев и Очаков с присъединяване на английски експерти подразделенията на Военноморски сили на Украйна направиха водолазни спускания, в това число образователно взривяване на обекти.

През август-септември същата година на о. Первомайский във водите на Днепровския лиман, на 3 км южно от град Очаков, английски военни инструктори (около 15 души) образоваха подразделения на ВМСУ да ръководят безпилотни подводни апарати (БПЛА), предопределени за заличаване на кораби.

Още един път подчертаваме, че в упоменатия документ на съветското външно министерство няма нито дума за връзката на тази терористична подготвителна активност в Черно море с огромния диверсионен удар по основната общоевропейска енергийна автомагистрала в Балтийско море. А подводните проучвания, извършени от съветския транспортен съд „ Нефрит “ на мястото на балтийската измама, не разкриха директни доказателства, сочещи съответни уредници и причинители на офанзивата.

Нека обаче се сложим на мястото на уредниците на балтийската измама, приемайки за даденост техния висок професионализъм и умеене да избират най-хубавите разновидности за деяние.

Нека формулираме пет съществени въпроса и отговора, които хвърлят светлина върху логиката на подготовката на тази провокация.

1. Къде би трябвало да се намира мястото на практическата подготовка на саботажа?

Отговор. Това място е трябвало да се намира на доста разстояние от хипотетичната зона на бойкот, защото провеждането на широкомащабни и добре забележими подготвителни диверсии и взривна работа в непосредствена непосредственост до задачата на офанзивата би издало уредниците на интервенцията.

2. Защо е определено отдалечено място за подготовката на саботажа в Украйна?

Отговор . Черноморското крайбрежие на Украйна изцяло дава отговор на условието за раздалеченост, а в тази ситуация с Украйна има идеално прикритие за сходни образователни действия под формата на „ интернационална помощ на Украйна за битка с съветската експанзия “.

3. Защо диверсантите-подводничари от въоръжените сили на Украйна се оказаха в епицентъра на образованието в саботажна активност в региона на Очаков и други крайбрежни градове на Украйна?

Отговор. Първо, тъй като в региона на Очаков още от руско време се намира главният образователен център за подготовка на военноморските специфични сили. Второ и най-важното, като причина за реализиране на терористична офанзива против стратегическите връзки на Русия в Балтийско море, нейните уредници трябваше да обезпечат 100% гаранция за личното си безучастие във физическото осъществяване на тази измама.

4. Защо не може да се одобри за факт, че подготовката на украински подводничари от английски експерти е била обвързвана само с военната битка в Черно море и по-специално с офанзивата против базата на Черноморския флот в Севастопол?

Отговор. Атаката на въоръжените сили на Украйна против основната база на Черноморския флот беше осъществена благодарение на БПЛА и по този начин наречените морски дронове, т.е. безпилотни моторни лодки, в действителност самоходни морски мини с товар от експлозиви на борда. Във формата на интервенцията, извършена против Севастопол, директното присъединяване на диверсанти-подводничари въобще не се вижда.

Освен това съответните елементи от образованието на украински военни диверсанти от английските специфични служби, а точно гмуркане и подкопаване на избран подводен обект, дадени в изказването на съветското външно министерство, демонстрират дейности, които не са присъщи за нахлуване против базата в Севастопол, само че са нужни за подготовката на диверсията в Балтика.

5. Има ли несъгласие сред безусловния императив за 100% гарантиране на анонимността на уредниците на балтийската измама и присъединяване на задгранични, в тази ситуация украински военнослужещи, в осъществяването на терористичния акт?

Отговор. Няма никакво несъгласие. Практиката на специфичните интервенции на стратегическо равнище включва цялостно и най-често неотложно очистване на директните причинители след осъществяване на задачата им, с цел да се подсигурява цялостното им безмълвие. По-конкретно, по тази причина изборът падна върху украинските диверсанти, чието унищожаване може елементарно да се отдаде на загубите по време на военните дейности в Украйна.

С огромна степен на сигурност може да се твърди, че украинските военнослужещи, взели участие в балтийските диверсии, към този момент са унищожени от западните разследващи служби. Спомнете си по-специално случая с американските морски пехотинци, които участваха в елиминирането на Осама бин Ладен и по-късно през август 2011 година починаха дружно вследствие на самолетна злополука: „ Сред починалите при разбиването на хеликоптера в Афганистан, повече от 20 военнослужащи са били членове на " група 6 " на специфичните сили SEALS (морски, въздушни и сухопътни екипи), които отстраниха Бин Ладен “, заяви Fox News, базирайки се на анонимни източници в Пентагона. Източниците оповестиха, че това е най-голямата загуба на персонален състав за " Група 6 " в цялата й история.

По този метод разумният разбор на активността на английските специфични служби в Украйна в региона на Очаков е директна индикация за връзката на тази активност с подготовката на стратегическия огромен бойкот в Балтика.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР