Предписаните мероприятия за санитарните условия в училищата в края на

...
Предписаните мероприятия за санитарните условия в училищата в края на
Коментари Харесай

Училищата в Старозагорска област готови за новата учебна година

Предписаните мероприятия за санитарните условия в учебните заведения в края на предходната образователна година са изпълнени. Това са открили инспекциите на чиновниците на отдел " Държавен здравен надзор " в Дирекция " Обществено здраве " при Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Стара Загора. Най-честите наставления са били за ремонт на санитарни възли и боядисване на класни стаи и коридори. От осъществени 128 инспекции на 123 образователни заведения - 16 държавни, 105 общински и 2 частни, на територията на област Стара Загора за готовността им за започване на новата образователна година е открито, че всички учебни заведения ще стартират образователната година при нужните условия. 
В три учебни здания тази година няма да се организира образователен развой. В Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Лубор Байер " стартира главен ремонт и ще бъде пребазирана в постройката на Професионална гимназия по механотехника и превоз " Никола Й. Вапцаров ". Учебните занятия на учениците от I главно учебно заведение (ОУ) ще продължат в постройката VII ОУ. Заради повреда при изкопни действия при започване на тази седмица в двора на ОУ " Св. Климент Охридски " в казанлъшкото село Горно Черковище със заповед на кмета на община Казанлък Галина Стоянова образователното заведение се пребазира в ОУ " Васил Левски " в с. Бузовград. В Средно учебно заведение " Васил Левски " в Гълъбово текат довършителни ремонтни действия на санитарни възли, които няма да попречат на образователния развой. В Средно учебно заведение " Христо Ботев " в с. Братя Даскалови не е изпълнено предписанието за ремонт на настилката на учебния двор.
За сходство със здравните условия и за координиране на седмичните написания досега са тествани 90 от образователните заведения на територията на област Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР