Предоставянето на военна техника от наша страна за Украйна е

...
Предоставянето на военна техника от наша страна за Украйна е
Коментари Харесай

Цончо Ганев, Възраждане: България трябва да запази пълен неутралитет

Предоставянето на военна техника от наша страна за Украйна е директна намеса и не считам, че ние имаме място в този спор. Трябва да запазим цялостен неутралитет съобщи в студиото на " Говори в този момент " зам-председателят на Народно събрание от " Възраждане " Цончо Ганев.

" Това е братоубийствена война. Що се отнася до желаната военна техника, неприемливо е ние да предоставяме каквото и да е било ", безапелационен е той.

Обсъжданията в Народното събрание както за декларацията, по този начин и за ограничение на заплащанията към Руската федерация са довели до цялостно разединение в обединението и в Народното събрание, съобщи Ганев.

" В края на приемането на бюджета беше коментирано да се прекратят заплащанията към Русия за българска техника, която се ремонтира, което значи, че ние имаме няколко самолета - автоматизирано да ги забравим, тъй като няма кой да ги ремонтира ", добави той.

Възраждане са създали предложение в декларацията да се посочи категорично, че България ще даде филантропична помощ на Украйна, тъй като просто формулировката " помощ " би означавала да изпратим всичко, в това число оръжие, изясни Ганев.

" В тази декларация осъдихме въпросната война, осъдихме нахлуването на Русия в Украйна. Единственото, за което от самото начало се борихме и пазиме, че България никога не би трябвало да взе участие в наказания по отношение на Русия, тъй като ние, за голямо страдание, сме тотално подвластни от Русия ", сподели Цончо Ганев-

Смята, че е допустимо Русия може да наложи тежки реципрочни наказания по отношение на страната ни, като даде образец с ремонтите на АЕЦ " Козлодуй " и внасянето на нуклеарно гориво оттова.

По думите му Стефан Янев по нищо не се разграничава от останалите министри в кабинета.

" Той е неясно копие на това което имаме като външна политика. като министър-председател нищо не промени във външната политика. По никакъв метод не води друга политика от това, което води Кирил Петков ", съобщи Ганев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР