Предоставяме на Украйна годни боеприпаси, които са към края на

...
Предоставяме на Украйна годни боеприпаси, които са към края на
Коментари Харесай

Тагарев: Дали България ще даде даде стари танкове и системи за ПРО тепърва ще изясняваме


Предоставяме на Украйна годни муниции, които са към края на своя запас

Дали България може да даде остарели танкове и остарели системи за противовъздушна защита на Украйна - това занапред ще изясняваме на база на разбор, за който не мога да дам период. Той ще се изготви от наши специалисти, само че може да отнеме месеци, безапелационен бе министърът на защитата Тодор Тагарев при Би Ти Ви.

„ Получихме лист с целите и потребности на украинската войска. В него няма нищо изненадващо. Войската им води доста тежки боеве, трябват им муниции, износва се техника, би трябвало им Противовъздушна отбрана. Важно за нас е, че откакто се дава това искане от президента, това са доста значими цели. Ще разгледаме настояванията деликатно и ще забележим дали можем да помогнем най-малко с част от тези претенции “, сподели Тагарев. Той не изключи даването на танкове

„ Ние сме модернизирали някъде към 10% от танковете, останалите не са и не се планува тяхната рационализация в обозримо бъдеще “, изясни министърът.

„ Към нашите самолети няма интерес, има интерес към елементи. Целият фокус сега е към така наречен коалиция Ф-16, в която влизат Нидерландия, Дания, Белгия и Португалия. Украински специалисти споделят - при нас единствено една ескадрила ще промени обстановката на фронтовата линия “, изясни Тагарев.„ Украинците са ни по-близки от руснаците. Ако някой си прави илюзии, че съветският народ ни е непосредствен, е в цялостна заблуда. Украинците са ни близки по характер, светоусещане, метод на мислене. Украинците са ни близни, само че нашето общество не го схваща “, сподели пред бТВ военния министър Тодор Тагарев. Той изясни, че работата му с украинското МО му е дала опцията да познава обстановката с войната доста по-добре от хора, които броят танкове и самолети. Тагарев напомни, че още в първите часове на войната е споделил, че тя няма да свърши бързо

„ Забравете. Путин по този начин се подреди, че в случай че си разреши пълномащабна акция, Афганистан ще им се стори като разходка в гората за гъби. Руснаците там имат 15 000 убити, а в Украйна имат сред 100 и 250 000 убити “, съобщи той. Тагарев изрази убеденост, че Украйна ще победи.  „ В наш интерес е Украйна да реализира, тъй като единствено по този начин ще имаме успокоение в Черно море. Ако Русия реализира своите цели, ще тръгнат отначало “, акцентира министърът на защитата “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР