Предни дни Просто Киро се изцепи, че баба му и

...
Предни дни Просто Киро се изцепи, че баба му и
Коментари Харесай

Истината за бабата на Кирил Петков: Пратена е в лагера "Ножарево" заради причинена смърт на дете

Предни дни Просто Киро се изцепи, че баба му и дядо му са били в концлагера Белене и по тази причина подкрепял чекиста трето потомство Васил Терзиев за кмет на София.
 
Breaking.bg

Както постоянно истината и Кирил Петков са две радикално разнообразни неща. Оказа се, че бабата на експремиера и началник на " смяната " в действителност е лежала в комунистически лагер, само че не по политически аргументи. Това настояват хора от службите Ето истината за Райна Тодорова Петкова, бабата на Кирил Петков, която сякаш била в Белене.
 
Петкова е работила като здравна сестра. При операция, обвързвана с слагането на лекарствени банки на дете, което е било признато в болничното заведение, където тя е работила, Райна Петкова обърква банките и в резултат на грешката детето се утежнява и след това умира.
 
Това се случва през първата половина на 50-те години на предишния век. Започва следствие на събитията по този тежък случай, в хода на което Държавна сигурност създава бабата на Кирил Петков по Дело за оперативна разработка (дело за оперативна разработка).
 
Райна Петкова в началото се съгласява да стане част от сътрудническия уред, само че след това отхвърля, като декларира, че избира да влезе в пандиза. Осъдена е и изпратена в Трудово-възпитателно общежитие (трудово-възпитателно общежитие) в Ножарево, Силистренско, където излежава по-малко от година.
 
Никога не е била в концлагера Белене, нито пък е била репресирана за политически убеждения или позиции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР