Преднамерено нападение срещу руски самолет в неутрално въздушно пространство би

...
Преднамерено нападение срещу руски самолет в неутрално въздушно пространство би
Коментари Харесай

Москва: Атака срещу руски самолет в неутрално небе е открито обявяване на война

Преднамерено нахлуване против съветски аероплан в неутрално въздушно пространство би било намерено оповестяване на война против най-голямата нуклеарна мощ . Това предизвести съветският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов, представен от ТАСС.

Той обаче акцентира, че Москва не търси борба.

" Призивите на някои законодатели надалеч надвишават здравия разсъдък ", означи дипломатът във връзка заканите на американския сенатор Линдзи Греъм (от Южна Каролина) да бъдат сваляни съветски самолети, приближаващи се до американски самолети в интернационалното въздушно пространство.

" Министерството на защитата на Русия в детайли изясни аргументите и хода на дейностите на съветските водачи по време на вчерашния случай над Черно море. Повтарям за тези, които не са погледнали обективно обстановката - нашите изтребители не са влезнали в контакт с американския безпилотен летателен уред ", акцентира Антонов по отношение на рухването на американския дрон MQ-9.

" Русия направи всичко допустимо, с цел да предотврати сходен случай - навреме осведоми интернационалната общественост за границите на краткотрайния режим на въздушното пространство, открит за специфичната военна интервенция ", посочи той.
 ABC News: Възможно е руснаците да са разкрили останките от сваления американски дрон
ABC News: Възможно е руснаците да са разкрили останките от сваления американски дрон

Бил изваден " корпус на мотор с вътрешно горене "

" Разбира се, тъпо е. Но в този случай американските военни би трябвало да пренасочат обвиняванията в непрофесионални дейности към себе си ", означи Антонов.

" Що се отнася до гореспоменатия сенатор, това напълно не е първият опит на небезизвестния народен представител да предизвика рискова ескалация в връзките сред Русия и Съединени американски щати. Преди година той прикани нашите жители Сенатор Греъм в действителност ли има вяра, че директен боен конфликт с Русия е в полза на гласоподавателите, които са му поверили живота и прехраната си? ", запита риторично съветският дипломат.

" Умишлената офанзива против съветски аероплан в неутрално въздушно пространство не е просто закононарушение според интернационалното право, а намерено оповестяване на войник а против най-голямата нуклеарна мощ. Въоръжен спор сред Русия и Съединените щати би бил радикално друг от прокси войната, която американците водят отдалечено против нас в Украйна ", предизвести Антонов.

" Склонни ли са в Капитолия да изложат американските жители и интернационалната общественост на риск от пълномащабна нуклеарна война? Дайте ни отговор, уважаеми сенаторе! ", прикани той, обръщайки се косвено към Греъм.
 Русия ще се опита да извади американския дрон от дъното на Черно море
Русия ще се опита да извади американския дрон от дъното на Черно море

Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев се надява на триумф

" Трябва да се викат не съветските водачи, а американските политици, които подклаждат началото на апокалиптичен спор. Ние не търсим конфликт с нуклеарна мощ . Продължаваме да поддържаме контакти, в това число посредством Министерството на защитата, за попречване на неволни произшествия. Иска ми се американските политици да имат същото отношение към връзките с Русия ", акцентира съветският посланик.

Министерството на защитата на Русия твърди, че съветските системи за надзор на въздушното пространство са засекли американски дрон MQ-9, летящ покрай Кримския полуостров , във вторник. Дронът е летял с изключени транспондери и е нарушил краткотрайната граница, открита за специфичната военна интервенция на Москва, която е била обявена на всички ползватели на интернационалното въздушно пространство и оповестена в сходство с интернационалните стандарти.
 Сваленият американски дрон - знак за Украйна, че Русия се готви да разшири войната
Сваленият американски дрон - знак за Украйна, че Русия се готви да разшири войната

Тактиката на Москва била непрекъснато да подвига залога

Руското управление показва, че вследствие на внезапна маневра дронът е навлязъл в неконтролиран полет , изгубил е височина и се е разрушил в Черно море. Министерството акцентира, че съветските изтребители не са употребявали бордови оръжия, нито са влезнали в контакт с безпилотния летателен уред.

Според европейското командване на Съединени американски щати обаче един от двата съветски изтребителя Су-27 е блъснал витлото на дрона , с цел да се разбие той в Черно море.

MQ-9 Reaper е модулен разузнавателно-ударен безпилотен летателен уред, планиран от General Atomics Aeronautical Systems. Той е оборудван с турбовитлов мотор и може да развива скорост над 400 км/ч. Максималната дълготрайност на полета му е 24 часа. Дронът е кадърен да носи ракети въздух-земя и въздух-въздух, както и бомби с лазерно ориентиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР