Предметите от колекцията на Васил Божков са иззети с прокурорска

...
Предметите от колекцията на Васил Божков са иззети с прокурорска
Коментари Харесай

Колекцията на Божков е под 24-часова охрана от Жандермерията в НИМ

Предметите от сбирката на Васил Божков са конфискувани с прокурорска заповед и се явяват материални доказателства по делото. Това отговори на питане от Българска национална телевизия дирикторът на НИМ доцент доктор Бони Петрунова.

Колекцията се съхранява в Националния исторически музей по разпореждане на българската прокуратура, като през цялото време на приемането им в постройката на НИМ са прибрани в авансово утвърдени от прокуратурата пространства, до които нито един чиновник на музея (включително и ръководството) няма директен достъп.

Залите са със засилена 24-часова защита от страна на Жандармерията. Достъпът до тях става единствено и само след позволение на наблюдаващия по делото прокурор и в наличие на представител на прокуратурата.

Относно съхранението на предметите, то още от самото им приемане, те са сложени в особено закупени за задачата витрини и се съхраняват при единтични условия с останалите движими културни полезности благосъстоятелност на НИМ. За спомагателни въпроси свързани с проблема, следва да се насочи питане до прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР