Предложеното от Слави Трифонов правителство няма да прекъсне порочния модел

...
Предложеното от Слави Трифонов правителство няма да прекъсне порочния модел
Коментари Харесай

Христо Иванов: Предложеният от Трифонов кабинет няма да прекъсне порочния модел


Предложеното от Слави Трифонов държавно управление няма да прекъсне порочния модел на ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи, против който стачкуваха жителите месеци наред. Необходимо е ръководство на дълбоката смяна, а не на власт да пристигна " различен ГЕРБ ", съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред БиТиВи. Той даде да се разбере, че в този му тип, държавното управление, оповестено от Слави Трифонов, не се харесва на Демократична България. Преди това през днешния ден от Българска социалистическа партия и от „ Изправи се! Мутри вън! “ също обявиха изрично, че няма да поддържат препоръчаните от Има Такъв Народ кабинет и цели.

Не можем да сменим джипката с кабеларка и да влезем в идващия кръг на същата корупционна серпантина, сподели още Иванов. По думите му в листата с министри, прочетен от Трихонов, има " хора, които съставляват упованията на протестиращите жители ".

И тази доста здрава връзка, която има с Национална движение „Симеон Втори" подухва на такива мисли. " Мултигруп " и Доган докараха царя и подкрепяха ръководството на Национална движение „Симеон Втори" и тройната коалиция. И по-късно Бойко Борисов излезе от там, само че пристигна на власт с легитимацията, че се бори против това. И това, че той изневери на това свое заричане, го докара дотук, сподели Христо Иванов.

Той не даде безапелационен отговор дали партията му ще поддържа кабинет на Има Такъв Народ, само че акцентира, че самата групировка на Трифонов не търси поддръжката им.

Иванов насочи апел не съм самия Трифонов, а към депутатите от „ ИТН “. Да поемат отговорност и да влязат в разговор.

Обръщам се към парламентарната група на " ИТН " - уповавам се, че няма да разрешат да бъдат третирани като стадо и да следим по какъв начин ще се разпадне опцията за консенсус, акцентира той. По думите му допустимо е да се направи финален опит за разговор. Републиката значи обществен метод на правене на политика, подсети водачът на Демократична България.

Надявам се да има преосмисляне. Не желая да затварям вратите, макар че наподобява по този начин, че решението е да се предизвика скандал и разкол, съобщи още Христо Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР