Предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно

...
Предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно
Коментари Харесай

Цветанов: Изказването на Борисов е авариен изход от тежката политическа ситуация


Предложенията на премиера Бойко Борисов за привикване на Велико национално заседание и приемането на нова Конституция са „ безусловно антипиарски метод “. Това съобщи пред БГНЕС Цветан Цветанов , ръководител на Евро-атлантическия Център за сигурност.

„ Авариен излаз от създалата се тежка политическа обстановка. Абсолютно антипиарски метод. В момента няма никакво публично доверие в парламент и държавно управление “, разяснява Цветанов, който е на обиколка в Родопите, включваща селищата Доспат, Рудозем, Борино и други

Според него, в случай че трябваше да се вършат сходни законодателни промени, те трябваше да бъдат прегледани на председателски съвет в Народното събрание.

„ За да се пристъпи към едно сходно решение, би трябвало да се търси болшинство от над 161 народни представители. В момента няма нито план за нова Конституция , нито през последните месеци е обсъждана сходна тематика, нито е обсъждано в оставащите няколко месеца или в мандата на настоящето Народно събрание да бъде основана работна група за подготовката и показване на план “, сподели Цветанов.

Той не вижда политически консенсус за нов главен закон. Също по този начин не е извършено и необятно разискване, което да включва изтъкнати адвокати конституционалисти, конституционни съдии, преподаватели във водещите университети и преди всичко от СУ „ Св. Климент Охридски “.

Цветанов е безапелационен, че с предложенията си премиера цели отлагането във времето на подаването на оставка и търси всевъзможни благоприятни условия за това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР