Предложения относно готвените промени за платеното паркиране в Бургас представиха

...
Предложения относно готвените промени за платеното паркиране в Бургас представиха
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“ с предложения за зоните за платено паркиране в Бургас

Предложения по отношение на готвените промени за платеното паркиране в Бургас показаха през днешния ден от „ Възраждане “ на нарочна конференция, с присъединяване и на народния представител Борис Аладжов. Визията на община Бургас за основаването на зона „ супер център “ към този момент беше обявена през миналата седмица.

Относно готвената смяна за платеното паркиране в Бургас , която да сътвори зона „ супер център “, с лимитирано време за паркиране и по-скъпо таксуване, общинският консултант Мариян Иванов уточни:

„ Нашето мнение е, че това няма да реши казуса с паркирането, тъй като ще докара до лавинообразно нарастване на тази зона, на правилото на „ синята зона “. Предложихме границите ѝ да бъдат редуцирани до ул. „ Васил Левски “, с цел да може околните паркинги да поемат колите и тя да бъде пусната единствено тестово, с цел да се види резултатът от нея. “

Той уточни, че към този момент e възприето позитивно предлагането на „ Възраждане “ един квартал да е една платена зона за паркиране, а не да е разграничен на подзони , с цел да може жителите, които заплащат абонамент, да паркират и в прилежащи на домовете си улици, при липса тук-там.

„ Възраждане “ ще провежда и публично разискване на предложенията , с цел да може да се чуе мнението на жителите на Бургас.

Относно районната политика на „ Възраждане “, общинският консултант Виктория Върбанова уточни още веднъж, че обявената от кмета Николов битка с демографската рецесия не откри приложение в неговия бюджет .

„ Предложените от нас нараствания на сумите за подкрепяне на родители при раждане на дете и за ин витро процедури не бяха признати, тъй като нямало потребност от това и при правенето на бюджета били употребявани консервативни подходи. Когато бориш демографската рецесия, няма място за консервативни подходи “ , счита Върбанова.

Нейният сътрудник Мариян Иванов добави, че е призната първата докладна бележка на „ Възраждане “ – за ремонт на детската площадка в „ Горно езерово “ и чакат това да бъде осъществено.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР