Предложението за това направи премиерът Бойко Борисов по време на

...
Предложението за това направи премиерът Бойко Борисов по време на
Коментари Харесай

Гимназията по компютърно програмиране ще си сътрудничи с училища от Финландия


Предложението за това направи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Финландия Юха Сипила в Хелзинки. За включването на Професионалната гимназия по компютърно програмиране в двустранните връзки е упорствал и кметът Димитър Николов. В бъдеще към тази стратегия може да бъдат включени и други образователни заведения.

Борисов акцентира, че във Финландия се намират едни от най-хубавите университети, а просветителната ѝ система страната може да се употребява като модел за нови практики у нас.

Специализираното учебно заведение в областта на компютърните науки започва приема с две специалности - " Програмно обезпечаване " и " Приложно програмиране ". В първата ще се учат роботика, изкуствен интелект и компютърните езици - C#, Java и Python. Втората компетентност е обвързвана със софтуерно инженерство и създаване на приложения и стратегии за разнообразни компютърни устройства посредством C#, Java и Java Script.

Учениците ще употребяват най-съвременно цифровизирано образователно наличие, създадено от най-хубавите софтуерни компании в света - Microsoft и Гугъл, съчетано с безвредна виртуална среда за образование на всеки възпитаник с самостоятелен достъп до него. Освен компютърни науки, в IT кампуса ще се учи задълбочено и британски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е измежду първите образователни заведения, които внедряват в обучителния развой на своите възпитаници личен хуманоиден робот. Целта е той да се образова дружно с учениците на високотехнологичното учебно заведение и да развива своите функционалности с помощта на тях.

Това трансформира софтуерната гимназия в единствената в района, която ще дава неповторимата опция за образование в най-бързо разрастващата се специалност в света, съчетана с професионална езикова подготовка и приемане на интернационален документ.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР