Предложението за оставка на главния прокурор Иван Гешев има и

...
Предложението за оставка на главния прокурор Иван Гешев има и
Коментари Харесай

Поисканата оставка на Гешев има политически и юридически аспекти

" Предложението за оставка на основния прокурор Иван Гешев има и политически, и юридически аспект. Политическият аспект е тези парламентарни групи, които биха желали освобождението на основния прокурор, да поддържат сходно държавно управление. От конституционна позиция правилно беше казано, че в този момент има обекти, които могат да изискат отстраняването и един от тях е правосъдният министър. Висш съдебен съвет може да предложи на президента сходно освобождение ". Това съобщи доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

Тя напомни думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че нито той, нито Гешев са безконечни. Инцидентът с основния прокурор повдигна въпроса за разноговоренето сред разнообразни хора в прокуратурата и следствието. Когато толкоз дълго се мълчи дали си бил с членове на фамилията или не… мълчанието на основния прокурор бе в негов ущърб ”, сподели тя.

Киселова е безапелационна, че измененията би трябвало да минат през законодателство и да не се гледа като панацея на промяната на един прокурор.

„ Необходимо е избрани въпроси да бъдат изговорени преди да се пристъпи за окончателната поддръжка за държавно управление ”, добави доцент Киселова в ефира на Нова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР