Предложението за национализиране на частните лотарии не цели да ликвидира

...
Предложението за национализиране на частните лотарии не цели да ликвидира
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Държавата няма да допусне ликвидирането на "Левски"

Предложението за национализиране на частните лотарии не цели да ликвидира футболния клуб " Левски " и страната не трябва да позволява това да се случва. Това сподели вносителят на законопроекта Валери Симеонов в Народното събрание.

Той разяснява думите на притежателя на клуба Васил Божков и изнесените данни за спонсорирането на " Левски ".

" За мен би трябвало да се сложи под подозрение всяко изказване по въпроса за спонсорирането на " Левски ". Дали е толкоз значимо и дали то дефинира съществуването на тима. Във всички случаи обаче страната не би трябвало и аз мисля, че няма да допусне ликвидирането на един тим по финансови аргументи. Ако те сами си го създадат със своите резултати, това си е техен проблем ", сподели Симеонов в Народното събрание.

Предложението на Симеонов докара до разтърсвания във футболния клуб и среща на Божков с почитатели на тима. Бизнесменът посочи, че в случай че законопроектът бъде признат той няма да има опцията да устоя " Левски ", а обезпокоени от обстановката, почитателите желаеха среща с премиера Бойко Борисов.

Според водача на НФСБ има разминавания в данните, които се изнасят от " Национална
лотария " и Васил Божков. " На думите на главния спонсор не мога да имам вяра ".

" Има много разминавания в цифрите, които той загатва, както и неговите представители и глашатаи. Говори се, че " Национална
лотария " е внесла за 2019 година 70 млн. лева такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19, 7 млн. лева ", добави Симеонов.

На въпрос дали обслужда нечий ползи Симеонов отговори, " че не мога да бъда безстопанствен инстурмент. Може ли да бъда инструмент на някого, на Бойко Борисов? Така както ме познавате смятате ли, че може да бъде допустимо ".

" Няма частен бизнес, в тази ситуация има едни закони, които са основани в услуга на съответна компания и съответно лице по време на държавното управление на " Орешарски " и рано или късно това ще стане ".

Според него законопроектът е потребен за страната, тъй като ще приключи едно плячкосване в региона на
хазарта и ще насочи доста съществени финансови запаси към спорта в България и здравето на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР