Предложението ни за днес идва от Южна Италия. Фритата със

...
Предложението ни за днес идва от Южна Италия. Фритата със
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Фритата със зеленчуци

Предложението ни за през днешния ден идва от Южна Италия. Фритата със зеленчуци - една прелестна рецепта, която ще се хареса на всички. Пресни зеленчуци с яйца и сирене - идеалната композиция за вечеря или обяд за цялото семейство.
Какво съставлява фритата? Фритата е ядене от италианската кухня. Представлява нещо приблизително сред омлет и запеканка и се употребява когато и да е – за закуска, обяд и вечеря. В дословен превод думата „ фритата “ значи „ пържено “, което и загатва за метода на подготвяне на аламинута.
Според обичайна рецепта ястието първо се готви на тиган, а след това се трансферира за няколко минути във фурната. Някои предписания обаче разрешават приготвянето на фритата или единствено на тиган, или единствено на фурна.
Ще ви представим фритата със зеленчуци, която се подготвя на тиган бързо, елементарно и вкусно!

Необходими артикули:
- половин пакетче масло
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан свеж чесън
- 1/2 чаена чаша нарязан свеж лук
- 1 чаена чаша нарязан свеж спанак
- 4 огромни яйца, разбъркани
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица нарязани листа от свеж босилек
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена чаша нарязани чери домати
Начин на приготвяне 

Разтопете маслото в тиган. Добавете чесъна и лука и гответе на междинен огън, като разбърквате понякога, 4-5 минути или до момента в който лукът стане полупрозрачен. Добавете спанака, сотирайте 2-3 минути или до момента в който спанакът е омекне.

Разбийте яйцата и солта дружно в купа. Добавете ги към зеленчукова примес в тигана и поръсете с босилек. Покрийте съда и продължете да готвите 4-6 минути.

Махнете готовата примес от тигана и поръсете със сирене. Покрийте с паница и оставете да престои 2-3 минути или до момента в който сиренето се разтопи.

Сервирайте в чинии за цялото семейство. Гарнирайте с нарязани домати.
източник: www.landolakes.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР