Предложението на БСП за мораториум върху частните болници е противоконституционно.

...
Предложението на БСП за мораториум върху частните болници е противоконституционно.
Коментари Харесай

БСП предложи мораториум върху частните болници

Предложението на Българска социалистическа партия за мораториум върху частните лечебни заведения е противоконституционно. Това предложение на пръв взор мъчно може да бъде несъмнено по различен метод с изключение на като противоконституционно. Това сподели пред публицисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната здравна комисия доктор Даниела Дариткова в отговор на въпрос поддържа ли ГЕРБ концепцията на Българска социалистическа партия за мораториум върху частните лечебни заведения, съобщи „ Фокус “.

„ Учудвам се на отношението на сътрудниците, които не поддържаха концепцията за идната година да не се финансират новите
действия. В никакъв случай не разделяме типовете благосъстоятелност. Решихме идната година, с цел да се уточни националната здравна карта да може 1 година касата да не финансира такива структури “, разяснява тя.

Във връзка с предложенията на Българска социалистическа партия за криминализиране на реекспорта на медикаменти и пререгистриране на лечебните заведения от търговски сдружения в лечебни заведения Даниела Дариткова съобщи: „ Нямаме потребност от следващия опит за политическа приложимост на проблемите в опазването на здравето, които по този начин или другояче са безспорни “. „ Факт е, че лечебните заведения са натрупали задължения, че имат проблеми, само че това не се изчерпва единствено с комерсиалния темперамент на действието им “, уточни тя.

„ Важно е да забележим детайлите на тези оферти на Българска социалистическа партия. Винаги съм се въздържала от квалификации, само че преди няколко дни Корнелия Нинова самоуверено излъга, че в Закона за бюджета на НЗОК и на страната те били предложили към този момент да отпадне действието на лечебните заведения за болнична помощ като търговски сдружения. Такова оферти нямаше и това може да бъде тествано “, изясни Дариткова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР