Предложението на Байдън за заплащане на извънреден труд е последното нещо, от което нашата икономика се нуждае. Работодателите трябва да говорят.

...
Първият мандат на президента Джо Байдън бе белязан от много
Коментари Харесай

Първият мандат на президента Джо Байдън бе белязан от много от неговите собствени зле обмислени планове, както и от идеи, издигнати за първи път по време на администрацията на Обама – дните на вицепрезидент на Байдън – които трябваше да бъдат оставени миналото.

Най-новото?

Министерството по труда на Байдън предложи „ново“ правило, което би увеличило значително прага на заплатата за заплащане на извънреден труд. Това ще направи 3,6 милиона повече наети служители отговарящи на условията за обезщетение чрез повишаване на тавана на доходите до $55 068 от $35 568.

Това отразява правило, приложено при бившия президент Барак Обама през 2016 г., но отменено през следващата година във федералния съд. Повече от 20 щата и бизнес групи съдиха администрацията на Обама за това, което смятаха за явно превишаване на властта на президента.

В отговор на това съдебно решение Търговската камара на САЩ го нарече „поредна победа за усилия да освободим икономиката си от регулаторната хватка през последните осем години.“

Целта на Байдън е да съживи тази хватка, въпреки че е трудно да се види как планът ще се представи по-добре в съдилищата този път.

„Това е огромен пример за намеса в бизнеса на частната икономика“, казва Ели Лерер, президент на R Street Institute, мозъчен тръст за свободния пазар, базиран във Вашингтон, окръг Колумбия. „Но в допълнение към това е последното нещо, от което икономиката се нуждае в момента.“

Идва в момент, в който много работодатели все още се борят с наложените от правителството блокирания и други ефекти от пандемията COVID-19. Предложеното правило сега трябва да премине през период на обществено обсъждане и работодателите в търговията на дребно, хотелиерството, производството и други сектори трябва да изразят мнението си.

Права на прехвърляне, женски спортен конфликт: Треньорът на Оберлин се застъпи за жените в спорта. След това се сблъска с публично засрамване от своя колеж.

Президентът Байдън продължава да пренебрегва разделението на властите

Може би Байдън и неговите съветници са забравили за предишното отхвърляне на съда на този опит за огромно увеличаване на заплащането за извънреден труд.

Мисля, че е умишлено. Отново и отново кавалерското отношение на Байдън към другите клонове на правителството доказва, че той предпочита да се справи сам, отколкото да спазва Конституцията.

SCOTUS спира плана на Байдън за студентски заем: Но това не го попречи ни най-малко. Хайде, човече!

Това се случи това лято, когато Върховният съд на САЩ отмени неговия план за опрощаване на студентски заем на стойност 400 милиарда долара, което щеше да стовари този дълг върху гърба на данъкоплатците.

Съдът твърди, че Байдън е превишил изпълнителните си правомощия и е трябвало да премине през Конгреса, ако е искал да приложи такъв скъп план. И така, какво направи Байдън? Малко след това администрацията му предложи почти идентична схема, само използвайки различен закон като „оправдание“.

Той прави същото с това правило за извънреден труд – и то заслужава същата съдба.

p>„Биденомика“ в действие: Прекомерните разходи на демократите, увеличаващият се дълг печелят понижаване на кредитния рейтинг на САЩ

Байдън трябва да погледне какво направи Тръмп

Може да изненада да научите, че след неуспешната намеса на Обама в правилата за извънреден труд, бившият президент Доналд Тръмп се намеси и повиши прага през 2019 г. Но администрацията му възприе много по-скромен подход, като повиши тавана на заплатите до 35 568 долара от 23 660 долара. И това правило остана в сила.

Байдън трябваше да си вземе поука от това. Увеличаването не винаги е по-добро.

Сигнали за мнения: Вземете колони от любимите си колумнисти + експертен анализ по водещи проблеми, доставени направо на вашето устройство чрез приложението USA TODAY. Нямате приложението? Изтеглете го безплатно от вашия магазин за приложения.

Когато правителството се опита да се намеси в частния сектор – нещо, което демократите искат да правят – обикновено има непредвидени последици за предложенията, които на пръв поглед може да звучат обещаващо или дори полезно.

В този случай повишаването на прага на извънредния труд може да доведе до инфлация, казва Lehrer от R Street – което е последното нещо, от което икономиката се нуждае, докато страната се бори да овладее растящите разходи.

И ако Байдън продължи да прекалява с укази като заплащане на извънреден труд и анулиране на студентски заем, вместо да премине през тежката работа по приемане на законопроекти в Конгреса, изпълнителните му действия ще звучат по-скоро като евтини предизборни трикове, отколкото сериозни предложения за подпомагане на американския народ .

Ингрид Жак е колумнист в USA TODAY. Свържете се с нея на [email protected] или в Twitter: @Ingrid_Jacques 

Можете да прочетете различни мнения от нашия съвет на сътрудниците и други автори на първата страница на Opinion, в Twitter @usatodayopinion и в нашия ежедневен бюлетин за мнения . За да отговорите на колона, изпратете коментар на [email protected].

Тази статия първоначално се появи в USA TODAY: Правилото за извънреден труд на Байдън звучи добре, но е последното нещо, от което икономиката се нуждае

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР