Предложение за откриване на концесионна процедура за спортния комплекс Дунав“

...
Предложение за откриване на концесионна процедура за спортния комплекс Дунав“
Коментари Харесай

Русе дава на концесия спортния комплекс Дунав

Предложение за разкриване на концесионна процедура за спортния комплекс " Дунав “ внася кметът на Русе Пламен Стоилов. За него локалният парламент ще се произнесе на идното за 21 юни общинско съвещание.
Концесията ще е за период от 35 години. Тя включва прилагане на стадион " Дунав “ с повърхност 23 865 кв. метра, четириетажна административна постройка с повърхност 477 квадрата, обект с повърхност от 470 квадрата, аграрен парцел от 7555 квадрата, трасе за пукотевица с лък с повърхност 7865 квадрата, едноетажна постройка от 192 кв. м.
Отделно от това има плувен басейн с издигнати здания с обща повърхност 1658 кв. м, и още една постройка от 111 квадрата.
Концесията ще се осъществя откакто завърши 10-годишният контракт за наем, който е подписан през януари месец 2009 година
Бъдещият концесионер би трябвало да влага в ремонт на тревното игрище, да построи неестествен терен, отговарящ на условията на БФС за осъществяване на публични футболни срещи с 4 съблекални.
Концесионерът ще би трябвало също да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия басейн и трасето за пукотевица с лък. Трябва да построи спортни зали и LED екран на трибуната, като за всички действия ще са закрепени сроковев бъдещия контракт.
В началото на предходната година кметът на Русе е получил от Общински съвет единодушие да стартира подготвителни дейности за даване на концесията.
" Изготвените от консултанта " Евролекс България “ ООД концесионни разбори обосновават съществуването на правно и фактическо съображение за даване на концесия за строителство на обекти от състезателен комплекс " Дунав “ и парцели за развиване на спорта в гр. Русе за период от 35 години и целесъобразността от привличането на частен вложител за строителството и ръководството на тези обекти “, е показал в докладната си градоначалникът.
Една от значимите цели на концесията е спортният комплекс " Дунав “ да се развие като функционален и прелъстителен център с условия за осъществяване на публични футболни срещи до равнище " В “ група.
" Преките стопански изгоди за Община Русе се осъществят посредством приемане на концесионно заплащане и вложения в общинска благосъстоятелност. В резултат от концесията общината ще се освободи от тежестта на изходните парични потоци, свързани с поддържането на обекти от комплекс " Дунав “ и други спортни парцели “, декларира кметът.
В края на 2015 година в община Русе било подадено предпочитание за концесия от страна на " РДС Инвест “ ЕООД – компания на доктор Симеон Симеонов, ръководител на УС на ФК " Дунав “. Намерението на тима е да получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните уреди.
През октомври месец предходната година " РДС Инвест “ ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно сдружение. Негов притежател и ръководител на СД е доктор Симеонов. В Съвета на шефовете влизат също Росилина Симеонова и Корнелия Василева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР