Предлагат няколко автобусни линии на Градски транспорт“ - Варна да

...
Предлагат няколко автобусни линии на Градски транспорт“ - Варна да
Коментари Харесай

Предлагат автобуси на „Градски транспорт“ да возят до по-късно през лятото

Предлагат няколко автобусни линии на „ Градски превоз “ - Варна да работят в по-широк часови диапазон през летния сезон. Искането бе показано пред комисията по превоз към Общински съвет от ръководителя на локалния парламент Тодор Балабанов.

Предложението бе импортирано по гледище на жители, събрали подписка в поддръжка и на туристическия отрасъл, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Ресорната комисия даде позитивно становищ е. Искането е срещнало утвърждение на общинския транспортьор, както и на комисията по транспортни схеми, увери Балабанов. По думите му смяната ще улесни жителите и гостите на града през летния сезон.

За интервала 1 юни – 30 септември ще има рейсове по линии 7, 17, 20, 31 и 148. Нощният превоз ще обезпечава транспорт на пасажери до 01:00 ч., с реципрочни часове от крайните точки.

Промените ще доведат до разтоварване на автомобилния трафик през летния сезон и ще бъдат в помощ на работещите в туристическия отрасъл. Ще се обезпечи също комфортен и подобаващ публичен превоз за жителите и гостите на града, бе изтъкнато на съвещанието.

На днешното съвещание съветниците гласоподаваха също смяна в транспортната скица на Варна за облекчение на пътуващите към селищни формирания Боровец – юг и Боровец – север.

По маршрута на автобусна линия 46 ще бъде разкрита нова автобусна спирка „ Санта Мария “ . Тя се ще намира сред спирки „ Голям обръщач – Боровец “ и „ Галата – обръщач “ и ще се обслужва в двете посоки. Във връзка тази смяна ще бъде променено маршрутното написания на линия 46.

Съветниците от ПК „ Транспорт “ утвърдиха и икономическата рамка за активността на публичния транспортьор във Варна за интервала 1 януари – 23 октомври 2023 година Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 12 973 000 лева, или 1.5413 лева./км без Данък добавена стойност. Транспортната задача за интервала е 8 417 000 км.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР