Предлаганите в платформата BMW i3s ще са 15 © Spark

...
Предлаганите в платформата BMW i3s ще са 15 © Spark
Коментари Харесай

Spark добави още 28 електромобила - BMW i3 и Hyundai Ioniq

Предлаганите в платформата BMW i3s ще са 15

© Spark Услугата за споделена подвижност Spark добави нови 28 електрически автомобила към автопарка си. От тях 15 са BMW i3s, а другите 13 - Hyundai Ioniq. Така предлаганите през платформата електрически автомобили към този момент са над 200 от осем разнообразни модела, покриващи разнообразни класове. Моделите на Hyundai към този момент са налични в приложението, а тези на BMW ще се появят до дни, оповестиха от компанията.

" С прибавянето на премиум сегмент в SPARK решително можем да кажем, че в нашата услуга има електрически автомобили, които покриват всички потребности на потребителите ни ", разгласи в формалното известие от компанията Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Spark България. До края на годината броят на електрическите коли на Spark би трябвало да доближи 300. През тази година бяха добавени и към 10 Nissan Leaf от второ потомство и десетки Huyndai Kona, чиито брой би трябвало да надвиши 100 до края на годината. Те бяха добавени към над стоте Volksagen e-Up, първото потомство на Nissan Leaf и товарни и пътнически бусове Nissan.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Цената на i3s и Ioniq ще е за премиум услуга и ще е най-високата до момента в платформата - 60 стотинки на минута и първична такса от 7.20 лева за първите 12 минути по отношение на надлежно 50 стотинки и 6 лева за такса за добавените по-рано през годината Nissan Leaf и десетки Huyndai Kona. Таксата за наемане на всички нови модели за през целия ден е 109 лева и спомагателна такса на километър след прекосяването на 200 км.

От BMW България обявиха, че с прибавянето на i3s от ден на ден консуматори ще могат да се срещнат с преимуществата на модела, който е построен от нулата като напълно електромобил. Купето е първото в серийно произвеждане, направено от свръхлекия карбонов композит. i3s е с най-голямата до момента батерия в серията от 120 Aч и може да премине 280 км с един заряд. Близък е пробегът и на Hyundai Ioniq. И двата модела разполагат с цялостни екстри.

Потребителите на Spark в България към този момент са близо 45 000 души, като през тази и идната година с изключение на разширението на парка, задачата на компанията е да прибавя и от ден на ден зони на покритие в София. Колите в платформата са съвсем 25% от всички електрически автомобили по българските пътища, които съгласно данните на КАТ са към 870 в края на май. Съвсем скоро следва и стартиране на услугата в Букурещ, където тя ще тръгне с към 70 автомобила.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР