Предлагаме решение на Народното събрание в две точки – възлага

...
Предлагаме решение на Народното събрание в две точки – възлага
Коментари Харесай

Борисов към Нинова: Вкараха Меркел в мигрантската криза, както вас – за козичките

Предлагаме решение на Народното събрание в две точки – разпорежда на Министерския съвет да одобри решение против противоположното приемане на мигранти в България, включително против сключването на двустранни съглашения с други държави-членки на Европейски Съюз. Второ – в период до 30 септември Министерски съвет да даде предложенията на България за промяна на Дъблинската система, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание.

Алтернативното предложение – на групата на ГЕРБ, е Народно събрание да поддържа позицията на България, изразена на Европейския съвет на 28-29 юни и да разпореди на Министерски съвет да отстоява националните позиции по всички законодателни оферти, свързани с Реформата на общата европейска система за леговище.

Има един неоспорим факт – че към днешна дата България е единствената страна в Европейски Съюз, която се е справила с мигрантите, има съвсем нулев напън и е давана за образец, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на дебатите за проекторешенията.

И едните, и другите сме били неподготвени – то по тази причина се споделя рецесия, по тази причина разцепи Европа, сподели още Борисов. Когато никой в Европа не искаше да си приказва с Турция, ние успяхме да подпишем съглашение, напомни той.

Борисов разгласи, че през вчерашния ден е получил писмо от италианския министър председател Джузепе Конте с молба да одобри мигранти, пристигнали с транспортен съд и е отказал.

Удивително ми припомня канцлерът Меркел на вас. Със същите трикове я вкараха нея в процедурата за мигрантите, както вас с козичките, обърна се Борисов към Нинова. Тогава имаше мощна хибридна офанзива – даваха по малкия екран по какъв начин мъртвец на удавено дете изплува на брега на Средиземно море. Така и вашите депутати ви заведоха в едно село под карантина и отидохте да галите козичките, съобщи Борисов.

Премиерът предложи два разновидността за решения. Първият е Народното събрание да гласоподава, че държавното управление няма право да подписва двустранни съглашения за мигранти, както предлага Българска социалистическа партия. Вторият е да гласоподава, че кабинетът няма право да подхваща каквото и да било по тази тематика без глобата на Народно събрание.

Борисов предложи спиране на съвещанието, по време на което да се формулира консенсусен план за решение на колекция на председателския съвет. Предложението беше признато и ръководителят Цвета Караянчева разгласи 5-минутна отмора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР