Предлагаме на всички противници на еврото и Еврозоната, които имат

...
Предлагаме на всички противници на еврото и Еврозоната, които имат
Коментари Харесай

Хърватия + евро = 8.8% инфлация. България + лев = все така двуцифрена


Предлагаме на всички съперници на еврото и Еврозоната, които имат дипломи за някакво обучение, да си ги изгорят обществено или най-малко да си затворят устите, апелирам. Става дума освен за почитателите на проруските уж-български партии „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, а и за цялата маса трагични герои, които всеки ден ръсят прокоби по какъв начин в случай че приемем еврото, инфлацията ще ни изяде обичания проскубан лев.

Няма ние да им затваряме устите принудително. Прави го умната Хърватия, която загърби куната, одобри еврото и… инфлацията й безшумно, само че неотменно стартира да пада. Нови данни за цените в Европейския съюз опровергават за кой ли път кремълския мит, че приемането на еврото води до скок на инфлацията.

Информация на Евростат демонстрира, че в Хърватия, която на 1 януари тази година влезе в Еврозоната, инфлацията понижава – от 12.7% през декември до 8.8% през април (на годишна база). Засега Евростат не е разгласил априлските данни за България (естествено, ние още сме второ качество). Но можем да обосновано да предположим, че нашата инфлация за април ще бъде още веднъж двуцифрена и не по-малко от 11%. Логично е, откакто през март в Хърватия е 10.5%, а в България – 14%.

Хърватия: 4 месеца в Еврозоната = 4 месеца спад на инфлацията! Уж инфлацията щеше да пораства поради еврото, а тя понижава “, разяснява известният икономист Георги Ангелов в своя туитър.

„ Добре, че Хърватия влезе в Еврозоната – по този начин ще следим в действително време по какъв начин рухват митовете против еврото “, разяснява анализаторът.

Георги Ангелов е приложил и тази графика нагоре, показваща образно по какъв начин се свива инфлацията в Хърватия – най-новият член на клуба на богатите, към който България още гледа през крив, несварен макарон.

А Копейкин и Нинова се мъчат да ни вземат и макарона.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР