Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен

...
Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен
Коментари Харесай

СОС преразглежда новата тарифна политика в столичния градски транспорт

Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен превоз, месечната карта за метро и двете месечни карти от 9 лева за наземен превоз, както и картата за метро за учениците.

Това сподели на брифинг ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, преди началото на първото съвещание на съвета за 2023 година, съобщи Българска телеграфна агенция.   Георгиев дефинира като изцяло обективни настояванията на 36 000 жители и добави, че като правист няма да разреши ограничение на правото на избор на жителите с какви карти да пътуват.    Председателят на СОС предложения комитета от общински съветници, които са създатели на тарифната политика, в това число на концепцията за отпадане на картата за една линия, на съвещание, с цел да преразгледат своето решение. " Предлагам да върнем картата за една линия ", съобщи Георгиев. Според него е явно, че за част от жителите, които употребяват тези транспортни документи, решението е основало усложнения.   Българска телеграфна агенция напомня, че новата тарифна политика за транспортните документи в градския превоз бе призната с решение на СОС през лятото на предходната година. Тя влезе в действие от 1 януари тази година и трябваше да бъде необятно разяснена на жителите от Центъра за градска подвижност.    Председателят на СОС Георги Георгиев преди дни " даде жълт картон " на управлението на ЦГМ за слабата разяснителна акция и предизвести, че при още един „ гаф “ ще им покаже „ червен картон “.    С новата тарифна политика се вкараха електронните билети за време „ 30+ ” и „ 60+ “, както и карти за пътешестване с понижение на майки с деца и студенти. Премахнат бе хартиеният билет.    Голяма рецензия измежду ползвателите на градския превоз понесе премахването на месечната карта за една линия, както и наложителното валидиране при качване в транспортното средство. 
Борис Бонев: Нямаше общински консултант, който да гласоподава " срещу " новата тарифна политика

Нямаше общински консултант, който да гласоподава " срещу " новата тарифна политика в столичния градски превоз, съобщи самостоятелният общински консултант Борис Бонев в коментар по тематиката във Фейсбук.
 

" За " гласоподаваха представители на всички политически групи в общинския съвет, написа Бонев. " Въпреки, че при приемането ѝ бяха взети голям брой експертни отзиви поради, явно е че една от ограниченията провокира огромни полемики - отпадането на картата за една линия ", разяснява той. Поради тази причина това решение ще се преразгледа и картата за една линия ще се върне, показва още Бонев във Фейсбук.

Той акцентира че не е предложил картата за една линия да отпадне. " Подкрепих общия отчет за въвеждане на новите билети и карти, единствено тъй като в него бяха включени четири извънредно значими наши цели, за които се борим от години и успяхме да ги реализираме. " Бонев разяснява, че става въпрос за годишните карти за възпитаници и студенти на цената на 10 месечни; младежките карти за всички на възраст до 25 години в това число, за поддръжка на младите при започване на техния житейски и професионален път; билетите за време, които разрешават гратис и безкрайно прехвърляне в границите на несъмнено време; както и цената на годишната карта да се резервира 365 лева, като с това тя остане най-евтината опция.

Отпадането на картата за една линия провокира извънредно доста дискусия в обществото, сподели пред публицисти в Столичния общински съвет Борис Бонев, представен от Българска телеграфна агенция. След като това е въпросът, макар че ще се отрази отрицателно на цялостното действие на системата, връщането на месечната карта за една линия е вярното решение, добави той.

Бонев разясни, че признатата нова тарифна политика е сметната с отпадането на тази карта от позиция на финансов запас и от позиция пасажерите към кои други транспортни документи ще се ориентират. " Понякога човек би трябвало да признава грешките си и да каже, че явно не постоянно експертните отзиви са тези, които ще се одобряват от обществото ", съобщи Бонев. По думите му няма причина едномесечната карта за една линия да не бъде върната на този стадий. Бонев обаче обърна внимание, че транспортните документи в страната са доста по-скъпи от тези в София, изключително що се отнася до месечните и годишните карти.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР