Предлага се Наказателният кодекс да преследва не само държането или

...
Предлага се Наказателният кодекс да преследва не само държането или
Коментари Харесай

Предлагат да се преследва нерегламентираното производство на акцизни стоки

Предлага се Наказателният кодекс да преследва освен държането или продажба на незаконни акцизни артикули, само че и нерегламентираното им произвеждане. Друго предложение е да се вкара регистрационен режим за машини и уреди, нужни за произвеждане на такива артикули, както и смяна на дефиницията на изпълнителното действие - " продава ", което би трябвало да е " популяризира под каквато и да е форма ". Това заяви на конференция основният прокурор Сотир Цацаров след среща в Министерството на финансите през днешния ден сред министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на правораздаването Цецка Цачева, основния прокурор, шефа на Агенция " Митници " Георги Костов и ръководителите на комисии в Народното събрание Данаил Кирилов и Емил Димитров.

Само посредством административно-наказателни разпореждания, които и в този момент съществуват, не може да бъде предотвратено, спряно незаконното произвеждане на акцизни артикули, сподели правосъдният министър Цецка Цачева.

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че е належащо до края на идната седмица да стартира разглеждането и дебатирането на законодателните промени, които да преодолеят празнотите в наказателното законодателството, което да разреши разкритията на неприятни практики да могат да бъдат наказателно преследвани.
Сотир Цацаров подсети, че на последното съвещание на парламентарната комисия за противопоставяне на сивата стопанска система е била подчертана нуждата от промени в член 234 от Наказателен кодекс.

Правосъдният министър Цецка Цачева осведоми, че още през днешния ден експертна група в Министерството на правораздаването с присъединяване на представители на Прокуратурата и Агенция " Митници " стартира работа по промени в член 234 в Наказателен кодекс. Текстовете ще бъдат импортирани посредством депутати, с цел да може по-бързо предложенията за промени да бъдат гледани в Народно събрание. До края на идната седмица текстовете би трябвало да бъдат препоръчани на народните представители.

Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че още през днешния ден ще рапортува на съдружния формат резултатите от днешното разискване и вероятно в идващия вторник ще бъдат показани пред тях подготвени текстове, с цел да се получи подпомагане и на съдружните сътрудници.

В отговор на въпрос за " Винпром Карнобат " министърът на финансите заяви, че софтуерната скица не позволява съществуването на кран, открит в данъчен склад. От тръбата е изминал етилов алкохол с 96 градуса с " много порядъчен дебит ", сподели министърът. Категорично приказваме за нарушение на софтуерната скица на данъчния склад, съобщи Горанов и добави, че когато е бил публикуван лицензът, подобен кран не е съществувал. Агенция " Митници " ще продължи работата си в сходство с акцизното законодателство по това, че е основана причина в един от данъчните хранилища да се извежда акцизна стока, без да минава под надзор. Подобно тежко нарушаване би могло да докара даже и до лишаване на лиценз при избрани условия, добави финансовият министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР