Преджижда се следващата седмица да бъде изслушан кандидата на Нидерландия

...
Преджижда се следващата седмица да бъде изслушан кандидата на Нидерландия
Коментари Харесай

Европейският парламент ще изслуша още един нов комисар

Преджижда се идната седмица да бъде изслушан претендента на Нидерландия за нов еврокомисар Вопке Хукстра, заяви Европейският парламент.. Хукстра ще постави изпит на 2 октомври пред парламентарната комисия по околна среда и евродепутати от комисиите по индустрия, проучвания и енергетика, по външни работи и по развиване.

Ако получи авансово утвърждение след изпита, кандидатурата на Хукстра ще бъде гласувана в пленарната зала в Страсбург на 5 октомври. Очаква се  Хукстра  да бъде назначен за еврокомисар по въпросите на измененията в природата, откакто сънародникът му Франс Тимерманс се отдръпна на 22 август като заместник-председател на Европейската комисия, с цел да взе участие в национални избори.
-->
Екологичен потенциал ще изслуша също зам.-председателя на Европейска комисия Марош Шефчович, който се планува да поеме друга част от досегашните отговорности на Тимерманс. Шефчович дава отговор за междуинституционалните връзки, като се чака да бъде претрупан и с въпросите на така наречен Зелена договорка за енергийния преход. Гласуването на решение за разширение на неговите пълномощия е планувано също за четвъртък идната седмица, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР