Предизвикваме премиера Бойко Борисов или някой от неговите министри да

...
Предизвикваме премиера Бойко Борисов или някой от неговите министри да
Коментари Харесай

Майките: Предизвикваме управляващите да изкарат една денонощие с нас

Предизвикваме премиера Бойко Борисов или някой от неговите министри да изкара едно денонощие с нас-събуждане, хранене, бърсане на сълзи, медикаменти, пояснения за какво не можем да излезем на разходка… Така една от майките на дете с увреждане се обърна към ръководещите на митинга по самодейност на „ Системата ни убива “.
Това, че депутатите потеглиха на отмора тъкмо в този миг, е равнозначно на саморазпускане. Беше грозно против нас да изкарате жандармерия. Промяната е неизбежна. Ние ще се борим и ще оцелеем, споделиха други майки, пристигнали от разнообразни краища на България-Стара Загора, Варна, Враца и Русе. Всяка една дамите описа за своята човешка драма и живот макар системата. Думите им провокираха сълзи в очите на доста хора. Майките занесоха пред вратата на Министерски съвет всички помощни средства, които страната е дала и с помощта на които децата в допълнение са се увредели.

Протестиращите уважих с едноминутно безмълвие паметта на децата, които не са оживели. Майките настояха председателката на Национални съвет за хора с увреждания Адриана Стоименова да подаде неотложно оставка. Според тях тя не е почтена да пази ползите на хората в потребност. От трибуната приканиха Борисов да не разделя хората и да ги настройва едни против други най-уязвимите прослойки на обществото. “ Ние не им желаеме оставките на министрите, тъй като те сами ще си ги подадат. Ще се борим до край, каквото и да ни коства това “, споделиха дамите, облечени в черно.

Шествието стартира от площада пред Народното събрание, носейки националния байрак, дълъг 600 метра. Гайди огласяха процесията. Развяваха се черни и национални флагове. Във въздуха полетяха челни балони, знак на убийствената система. Протестът приключи с хоро.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР