Предизвикателствата пред страната ни изправят НС пред отговорната мисия да

...
Предизвикателствата пред страната ни изправят НС пред отговорната мисия да
Коментари Харесай

Президентът пред Демократична България: Не искам кабинет на всяка цена

Предизвикателствата пред страната ни изправят Народно събрание пред виновната задача да сформира по допустимо най-бързия метод дейно държавно управление, което да се употребява с необятна парламентарна и социална поддръжка, уточни президентът Румен Радев по време на консултация с обединението " Демократична България ".

Той означи, че условията на Европейски Съюз непрестанно порастват по отношение на Плана за възобновяване и резистентност и уточни, че има редица области, в които Европейска комисия желае да види отпусканите средства да бъдат обезпечено изразходвани по най-хубавия метод. Това не е просто разпределяне на пари, а инструмент за промени, които да водят към рационализация на страната, означи Радев.

Той акцентира, че тези промени не могат да бъдат решени от длъжностен кабинет, изискват парламент с ясна реформаторска воля и държавно управление, обединено към общи правила.

" Аз не желая кабинет непременно, президентът не е и не може да бъде проектант на една ръководеща коалиция. Това не влиза в моите пълномощия и не желая да забърквам президентската институция в този развой, това е отговорност на Народното събрание и на политическите партии, само че упорствам този път, преди да приказваме за последващи предварителни избори, да изчерпим всички варианти на разговора в търсене на консенсус към ползите на България, тъй че да намерим рационално решение ", съобщи президентът.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов уточни нуждата от подготовката за последваща Коронавирус вълна, с цел да има минимални вреди и минимално прибягване към рестриктивни ограничения. Той означи също, че Европейска комисия показва казуса за правораздаването като фундаментален не просто с цел да не бъдат откраднати някакви пари, а с цел да бъдат вложени в едно друго бъдеще на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР