Предизвикателствата пред флота и текущата модернизация на армията обсъдиха областният

...
Предизвикателствата пред флота и текущата модернизация на армията обсъдиха областният
Коментари Харесай

Областния управител на Русе проведе среща с командира на ВМС

Предизвикателствата пред флота и настоящата рационализация на армията разискаха регионалният шеф на Русе Анатоли Станев и командирът на Военноморските ни сили /ВМС/ контраадмирал Кирил Михайлов. Двамата разговаряха още за положението на бойния ни флот и оправянето с провокациите през последните месеци, измежду които е сигурността в българската акватория в Черно море. Припомняме, че единствено през последните няколко дни от Военноморски сили реагираха на два сигнала за невзривени муниции по Южното Черноморие. „ Военноморските сили на Република България взимат всички ограничения, с цел да наблюдават обстановката в региона. Това се реализира посредством усилена система за наблюдаване и основана организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти. Ситуацията е напълно под надзор и не е належащо хората да се тормозят ненужно “, безапелационен бе контраадмирал Михайлов. Той моли към жителите за нараснала зоркост и незабавно при забелязване на непознати обекти, даже да не е несъмнено, че става дума за мина, да алармират във Военноморски сили или на 112. „ Имаме потребност от съвременна и боеспособна войска, която да е в подготвеност да реагира във всеки един миг. Качествата на военнослужещите са безспорни, само че е належащо и техническо застраховане “, съобщи от своя страна регионалният шеф. Припомняме, че преди по-малко от два месеца – на 17 юни вкорабостроителния цех „ МТГ – Делфин “ се състоя тържествената гала по залагане на кила на първия от двата нови многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили. По предложение на регионалния шеф Анатоли Станев се обмисля концепцията следващата година в Русе да се организира взаимна подготовка на Военноморските сили и профилираните звена в областта на сигурността. Подобна инцииатива се организира в края на месец май 2019-а.

В рамките на срещата бе разисквано и положението на Паметника на моряка в крайдунавския град. Контраадмирал Михайлов благодари на Станев за съдействието за организацията на днешното събитие и изрази убеденост, че двете институции ще продължат да си сътрудничат на чудесно равнище.

От командването на Военноморски сили плануват още среща с кмета на Община Русе Пенчо Милков, както и осъществяване на взаимна конференция от 16.30 часа в Кръглата зала на Общината. На нея ще бъдат отличени и трима военнослужещи от състава на флота. Те ще получат грамота от регионалния шеф Анатоли Станев, както и награда от кмета Милков.

Два часа по-късно от 18.30 часа ще се организира боен обред по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка. От 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на спектакъла „ Вълни “ на Представителния духов оркестър на Военноморски сили. Събитието ще се организира на площада пред постройката на Областна и Общинска администрация, като и двете институции подкрепят реализирането на самодейността, отдадена на 143-ата годишнина от основаването на Военноморските сили. По традиция годишно тържествата стартират от Русе, люлката на родното военно морячество.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР