Предизвикателно видео, предоставено на Ай Ти Ви Нюз, постави кабинета

...
Предизвикателно видео, предоставено на Ай Ти Ви Нюз, постави кабинета
Коментари Харесай

Скандал в Лондон! Опозицията: Борис Джонсън смята всички за глупаци

Предизвикателно видео, предоставено на Ай Ти Ви Нюз, сложи кабинета на Борис Джонсън в меко казано неуместна обстановка.

На запис, изработен на 22 декември предходната година, някогашна говорителка на английския министър председател се майтапи за провеждането на коледно празненство на "Даунинг стрийт " 10, в миг когато в страната е в действие цялостно затваряне.

На конференция Алегра Стратън признава пред свои сътрудници, че е имало почерпка със сирене и вино, без обществена отдалеченост, само че въпреки всичко твърди, че това е било бизнес среща.

Според източници на Би Би Си празненството се е състояло на 18 декември предходната година и на него са участвали "няколко десетки " хора. Само два дни по-рано Лондон бе подложен в най-високата трета степен на локални карантини, което значи, че е неразрешено общуването на закрито с хора от друго домакинство. Джонсън упорства, че ковид-правилата са били спазвани от самото начало на "Даунинг стрийт " 10.

Опозицията дефинира видеото като засегнатост към всички британци, които предходната година не са имали опция да бъдат със своите близки по празниците. Лидерът на лейбъристката партия Киър Стармър съобщи, че "правителството е нарушило закона, имало е празненство и в този момент се смее ". Стармър упрекна Джонсън, че счита обществото за простаци и че неотложно би трябвало да каже истината и да се извини.

Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд сподели, че Джонсън би трябвало да напусне поста си неотложно, в случай че е истина, че е имало коледно празненство на "Даунинг стрийт " без обществена отдалеченост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР