Предизборната програма на Има такъв народ е напълно неизвестна до

...
Предизборната програма на Има такъв народ е напълно неизвестна до
Коментари Харесай

Деница Сачева: Програмата на ИТН е неизвестна, загадка е за какво се преговаря

" Предизборната стратегия на " ИТН " е изцяло незнайна до този миг. За нас остава мистерия защо се договаря ". Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, някогашен министър на труда и обществената политика.

" Политиките са незнайни, а всички настояват, че бягат от постове ", разяснява тя и посочи, че освен не ги канят и не желаят да договарят с тях, само че и от ГЕРБ-СДС не желаят да вземат участие в договаряния за бъдещо ръководство на страната 

Сачева съобщи, че ПГ на ГЕРБ-СДС няма към момента решение дали ще поддържа препоръчано от Има Такъв Народ държавно управление:

" Нека да забележим по какъв начин ще завършат договарянията им, да забележим какви са съответните политики и имена, които се оферират. Тогава ще вземем нашето решение ".

По думите ѝ партия ГЕРБ е най-подготвена да ръководи и има качествени специалисти, което ги направи и качествена съпротива.

Деница Сачева коментира решението на групата на ГЕРБ-СДС да напусне пленарната зала в Народното събрание след гласуването за основаване на комисия, която ще проверява всички условия при потреблението на сълзотворен газ и използването на мощ и помощни средства от страна на Министерство на вътрешните работи против протестиращи жители по време на митингите на 10 юли и 2 септември 2020-а година:

" За нас е лицемерие господин Николай Хаджигенов да бъде определен за ръководител на тази комисия, при изискване, че той беше един от главните подстрекатели на тези митинги. Ако се приказва за спор на ползи - там подобен съществува, а в същото време да не бъде позволен в комисията господин Младен Маринов. Този двоен стандарт не покачва доверието в политическите процеси ".

Деница Сачева съобщи, че със заканата си към водача на ГЕРБ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков се е дискредитирал, тъй като имало връщане към времена, " в които другият глас не може даже да бъде изслушан, камо ли да бъде почетен ".

" Винаги сме казвали, че би трябвало да има правосъдна промяна, само че не одобряваме сталинисткия метод на персонализиране на съответни проблеми с съответни имена. Готови сме да седнем и да приказваме с причини каква би трябвало да е правосъдната промяна, какъв би трябвало да бъде съставът на Висш съдебен съвет, кdк да бъде обезпечена оптималната самостоятелност и отчетност на основния прокурор ", съобщи депутатката от ГЕРБ.

Като някогашен министър на обществената политика Сачева дефинира като несъмнено амбициозна поръчката на служебното държавно управление, че няма да има нито един пенсионер, който да остане под линията на бедност и изрече съмнение, че няма да бъде осъществено в цялост.

" Политическият въпрос е дали ще се подвигат налозите и осигуровките в идващите няколко години ", уточни тя и добави, че от ГЕРБ-СДС не биха подкрепили нищо, което е обвързвано с смяна на данъчната политика.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР