Предизборната кампания вече е в ход и с нея започват

...
Предизборната кампания вече е в ход и с нея започват
Коментари Харесай

Предизборен сблъсък между Томислав Дончев, Даниел Лорер и Георги Свиленски

Предизборната акция към този момент е в ход и с нея стартират и най-зрелищните политически конфликти в студиото на bTV. В словесна борба първи се изправиха Томислав Дончев от ГЕРБ, Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “ и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Томислав Дончев разгласи, че ГЕРБ са подготвени да се върнат в ръководството, стига народът да го реши. Като кондиция, личен състав и експертиза ние постоянно сме подготвени да служим както е належащо, сподели Дончев.

Даваме ясна поръчка – това са избори сред остарялото и новото. Ако ГЕРБ са подготвени да се върнат в кондиция, за нас е значимо моделът от последните 12 години да бъде преустановен, съобщи Даниел Лорер.

От Българска социалистическа партия се явяваме на изборите със поръчката да продължим обществената политика, сподели Георги Свиленски.

Половината от аргументите за икономическата и енергийната рецесии са вносни, а другата половина – домашно произвеждане “, сподели Томислав Дончев. По думите му държавното управление в своята неумелост е довело по-сериозно задълбочаване на рецесиите.

Домашните ни аргументи са поради невъзможността 12 години ГЕРБ да обезпечи различен източник на газ за България. Ние успяхме да намерим други възможности, сподели Даниел Лорер в отговор.

Избирателите желаят сигурни доставки на ниски цени, ние сме за това. Това значи диалози и с „ Газпром “, и с всички други вероятни снабдители, съобщи Георги Свиленски.

Относно проблемите с „ Газпром “ и разликите сред съдружните сътрудници, Лорер разяснява, че по-голям фактор е съществуването или отсъствието на газ. Основен проблем на „ Газпром “ е, че могат да пресечен доставките когато си изискат, сподели Даниел Лорер.

Според Томислав Дончев доставките на газ не би трябвало да бъдат основани на политически страсти, а единственото решение е свободната конкуренция.

Нека има по-малко идеологизиране на този проблем. Хората чак ниска цена и сигурна доставка, сподели Свиленски.

Според Томислав Дончев се задава рецесия с обществените финанси, само че Лорер отхвърли. Последните 12 години ГЕРБ трансфораха държавните компании в техни медиатори “, сподели някогашният министър на Политическа партия.

Свиленски на собствен ред дефинира това като внушения за да се преразгледат обществените достижения на държавното управление.

Това, което виждаме като прогнози от институциите за края на годината е доста друго от заложените параметри. Въпросът е да не приказваме за непрекъснато актуализиране на дълга, сподели Томислав Дончев.

В последните минути на дебата участниците в него имаха право да си задават директни въпроси след чоп.

Лорер попита Свиленски дали Българска социалистическа партия би управлявала с ГЕРБ при някакви условия. Тази коалиция е невъзможна през цялото време. Между нас и ГЕРБ този диалог е неправилен, отговори Свиленски.

Той пък се обърна към Томислав Дончев с въпрос каква е била цената на негласната обединението с „ Възраждане “, Движение за права и свободи и „ ИТН “, с цел да бъде свалено държавното управление. Има ръководеща коалиция, има и съпротива. Партиите в съпротива могат да се борят с разнообразни цели, само че имат и обща цел, сподели Дончев и отхвърли ГЕРБ да имат бъдещи проекти за коалиране с „ Възраждане “.

Дончев попита Лорер кой е виновен за рецесията с обществените финанси. Бившият министър на Политическа партия отговори, че такава няма и жителите би трябвало да бъдат подкрепени да преодолеят същинските рецесии, подбудени от войната в Украйна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР