Предишните оръжейни доставки от Швеция, която е кандидат за присъединяване

...
Предишните оръжейни доставки от Швеция, която е кандидат за присъединяване
Коментари Харесай

Швеция предоставя на Украйна рекордна военна помощ frognews.bg

Предишните оръжейни доставки от Швеция, която е претендент за присъединение към НАТО дружно със прилежаща Финландия, варираха от елементарна екипировка като каски и бронежилетки до гранатомети и ракети, добавя Българска телеграфна агенция.

 

" Това е по-голям пакет с военна помощ от предходните осем, взети дружно ", съобщи Кристершон на конференция. " Това е най-големият пакет с помощ, който сме изпращали и следваме тъкмо украинския лист с цели ", добави той.

 

Министърът на защитата Пол Йонсон съобщи, че новият пакет включва система за противовъздушна защита и муниции от запасите на шведските въоръжени сили. Подобна техника е изключително значима за отбраната на Украйна против ударите на съветски ракети, каквито бяха нанасяни през последните седмици.

 

Предишното държавно управление на шведските социалдемократи, което загуби на изборите от десните сили на изборите през септември, беше договорило няколко транша помощи за Украйна, както военна, по този начин и филантропична, на стойност над 1 милиард крони.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР