Предимно слънчево ще бъде времето във вторник. Около и след

...
Предимно слънчево ще бъде времето във вторник. Около и след
Коментари Харесай

Ден със слънчево и горещо време, кога иде промяната

Предимно слънчево ще бъде времето във вторник. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно в Северозападна България ще превали и прегърми. Над източните региони от страната през целия ден ще се задържи слънчево. Ще духа слаб в Източна България сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 31° и 36°, в София към 31°.



Над планините ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 16°.

По Черноморието ще бъде слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28-32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.



През идващите дни повече слънчеви часове ще има преди обяд и в източните региони. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България. Възможни са и градушки. В Източна България към момента ще бъде прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Температурите ще се намалят с 3-4 градуса. През почивните дни и при започване на последваща седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива; ще има и слънчеви часове, само че ще продължи да се развива конвективна облачност, основно в часовете след обяд и преди среднощ ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще отслабне, в по-голямата част от страната и ще стихне. Температурите ще останат без основна смяна, оптималните ще са към 30°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР