Преди време Юлиан Нагелсман нашумя, когато още като 27-годишен стана

...
Преди време Юлиан Нагелсман нашумя, когато още като 27-годишен стана
Коментари Харесай

Нагелсман изглежда отегчен: Много неща извън футбола ме правят щастлив и няма да чакам за тях, докато стана на 70 години

Преди време Юлиан Нагелсман нашумя, когато още като 27-годишен стана ментор на Хофенхайм в Бундеслигата. Това се оказа сполучлив опит, тъй като той бързо се потвърди, след което мина през Република България (Лайпциг), а сега е отпред на най-популярния немски клуб Байерн (Мюнхен).

Той приключи футболната си кариера още като 20-годишен, след което незабавно се захвана с треньорство в детско-юношеския футбол. Нагелсман, към този момент на 35 години, регистрира, че може би е пропуснал да изживее по-добре младите си години.

“Не съм имал отмора, откогато съм на 16 години - разяснява той в изявление за “Велт ам Зонтаг ”. - Бях футболист, изкарах две специалности, след това взех треньорски лиценз, след което незабавно станах ментор. Всичко е било по часовник при мен. А има толкоз неща отвън футбола, които ме вършат благополучен. Не желая да очаквам за тях до 70-ата си годишнина ”.

“Анулирах си лиценза за водач и продадох дребния си аероплан, тъй като нямах време даже за един урок - продължи Нагелсман. - Искам обаче да изкарам курс и по парапланеризъм. Мечтая си и за странствуване из Аляска и Канада, да прекося Алпите единствено с раница на гърба си… да съм на път дълго време. Мечтая си и по какъв начин след края на треньорската ми кариера ще се занимавам с търговия. Впечатлявам се още от архитектурата, дърворезба, да съединявам мебели. Важно е да не губиш връзка с действителния живот. Не мисля, че е здравословно да си предан на футбола по през целия ден. Футболът се крепи на желанието и ентусиазма на участниците в него. А ти получаваш такива, когато други неща в живота ти те въодушевяват ”.

След това треньорът разяснява и сегашното си в Байерн. Тимът има късмет за требъл, само че на четвъртфиналите в Шампионската лига се падна с Манчестър Сити на Джосеп Гуардиола, който е един от треньорите, от които той се въодушевява.

Пеп подвигна купата в ШЛ като 38-годишен по времето си в Барселона (2009 г.), което е и връх за най-млад ментор, триумфирал в конкуренцията. Сега Нагелсман има опция да усъвършенства това достижение. “За да счупя върха, значи, че би трябвало да спечелим шампионата в идващите три сезона. Разбира се, че бих бил благополучен. Изобщо спечелването на требъл с Байерн би бил огромен триумф, съобщи роденият в Бавария експерт.

Нагелсман не счита, че футболът се е трансформирал доста през последните години. “Още когато завършвах треньорската академия, моята философия беше надзор върху играта посредством притежание на топката и смяна на скоростта. Това важи към момента ”, приключи наставникът.
 Разривът сред Нойер и Нагелсман тлеел от дълго време Разривът сред Нойер и Нагелсман тлеел от дълго време
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР