Преди връчването на третия мандат - коментар и от Дондуков

...
Преди връчването на третия мандат - коментар и от Дондуков
Коментари Харесай

Йотова: За опита за кабинет ще се гледа и приемствеността със служебната власт


Преди връчването на третия мандат - коментар и от " Дондуков " 2, и от 1. Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че за последния опит за кабинет ще се гледа и има ли последователност със служебната власт. Премиерът Гълъб Донев пък е оптимист за съставянето на държавно управление.

Според вицепрезидента Илияна Йотова решението на президента на кого да връчи мандата ще регистрира редица фактори. Сред тях са поръчките на партиите, извършените диалози и възможностите за кабинет, само че и последователност по отношение на политиките на служебния кабинет.

„ България сега е единствената страна в Европейски Съюз, която има пречупена крива на инфлацията, т.е., има към този момент спад в инфлацията, утешение и непоклатимост във връзка с горива, на цени, интернационалните контракти, които да обезпечават тези горива през идващите месеци. Така че този мотив да продължи освен последователност в политиката, само че и да имаме непоклатимост в страната по този начин, както я заложи служебният кабинет през последните месеци и онази партия, която може да подсигурява в най-голяма степен тази непоклатимост, също ще бъде измежду един от главните причини на президента “, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Служебният министър председател съобщи, че е оптимист за предстоящ кабинет.

„ Първи и втори мандат се провалиха, не съумя да се откри съдружната формула и целите, към които да се обединят партиите. Аз съм оптимист за това депутатите от 48-ия парламент да намерят разсъдък, да знаят какви са проблемите, които стоят за решение “, означи министър председателят Гълъб Донев.

Той добави, че не е разговарял с президента за постове в идващ длъжностен кабинет, в случай че и третият мандат се провали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР