Преди връчването на първия мандат продължават разговорите между първите политически

...
Преди връчването на първия мандат продължават разговорите между първите политически
Коментари Харесай

Преговорите вървят: Некоалиционните партньори вече обсъждат кадрови назначения

Преди връчването на първия мандат не престават диалозите сред първите политически сили - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проговори за първи път от началото на договарянията. Той съобщи, че отстъпките би трябвало да са взаимни. А съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов сподели, че са стигнали до кадровите промени.
Прочетете още
Лидерът на ГЕРБ разяснява сбито, че договарянията вървят. Благодари на сътрудниците си, че толерантно мълчат. Напомни, че Мария Габриел води тези диалози и когато са подготвени, ще разгласят какво са решили – ротация или избори.

" Последното, което би трябвало да бъде отсъдено, е от Мария Габриел. Тя ще работи с тези хора и аз съм уверен, че не би трябвало да обръщаме страната с краката нагоре. Във всички правови страни се организират парламентарни избори и на тях политическите партии поемат отговорност. Няма страни на регулаторите, няма страни на прокурорите, няма страни на правосъдните препоръки. Аз не съм чул някъде да се организират избори и да се приказва, че министрите са без значение, че кабинетът е без значение, а в действителност били значими другите работи. Не, политическата отговорност се носи от политическите партии ", съобщи Борисов.

Партньорите в ръководството ПП-ДБ също потвърдиха, че договарянията вървят и даже напредват, откакто са стигнали до кадрови промени, които те слагат след целите и законодателство.

Днес е петият ден от началото на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В понеделник на консултациите при президента Мария Габриел изиска повече време от президента преди връчването на мандата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР