Преди три седмици космическа ракета “Фолкън 9 изненадващо експлодира при

...
Преди три седмици космическа ракета “Фолкън 9 изненадващо експлодира при
Коментари Харесай

СпейсЕкс публикува допълнителна информация относно причините за експлозията на стартовата площадщка

Преди три седмици галактическа ракета “Фолкън 9 ” изненадващо експлодира при рутинни процедури на стартовата площадка. СпейсЕкс разгласява последната информация по случая.

По-рано компанията оповести, че това е най-трудната за следствие повреда до този миг. Времето, в което са се развили всичките събития, е извънредно малко – от първите признаци, че нещо не е редно, до самата детонация са минали едвам 93 милисекунди или 1/10 от секундата. По-голямата част от отломките са прибрани, фотографирани, обозначени и каталогизирани. Сега те са в хангар за ревизия и ще се употребяват като част от следствието.

Според предварителна информация повода за повредата е съществено нарушение на структурата на криогенната хелиева система, която се намира на кислородния контейнер на втората степен на ракетата. Не е ясно обаче какво е нарушило структурата на системата. Понастоящем бива изучавано цялото диагностично дърво и се вършат изследвания на всички вероятни аргументи. Диагностиката обаче е помогнала да се удостовери, че няма връзка с миналогодишната повреда.

Екипът на СпейсЕкс чака скорошно определяне на точната причина и обновяване на полетите допустимо най-скоро, евентуално още през ноември.

Photo credit: SpaceCoastTigger Twitter:

Twitter message: Wow, SpaceX rocket just blew up on pad. Shook our whole bldg.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР