Преди това на изслушване в Народното събрание Нейкова отново спомена

...
Преди това на изслушване в Народното събрание Нейкова отново спомена
Коментари Харесай

ЦИК: Избори най-рано на 2 април, при по-ранна дата може да няма достатъчно хартия

Преди това на чуване в Народното събрание Нейкова още веднъж загатна датата 2 април като най-подходяща и изясни, че експериментът с доставената от печатницата на Българска народна банка предпазена хартия е минал сполучливо, само че към момента няма пример с бюлетина за машинно гласоподаване.

Окончателното решение за датата на вота ще вземе президентът. А дотук се стигна, откакто Българска социалистическа партия през днешния ден върна несбъднат третия мандат и по този начин стана ясно, че страната още веднъж отива на предварителни избори - петите подред за последните две години.

Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов сподели, че приблизително по една ролка е била задоволителна на предходните избори, когато се е гласувало единствено с машини. " Ние бихме могли да се оправим във всеки период, в който биха били планувани изборите ", акцентира той.

Заместник-председателят на ЦИК Димитър Димитров изрази терзание по отношение на видеонаблюдението и видеозаснемането, макар че то е работа на Министерския съвет (МС), съгласно него биха зародили механически проблеми.

 

Цветозар Томов означи, че може да се окаже, че 30-сантиметровата дължина на бюлетината няма да бъде задоволителна и от тази позиция би трябвало да се обезпечи повече хартия. " При всички положения бюлетините за машинно гласоподаване ще бъдат в доста по-малък размер и няма опция да бъдат комплицирани с другите ", добави той, като посочи, че гласоподавателят не получава бюлетина, той я създава, гласувайки с машината.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР