Преди седмици беше взето решение за сформиране на междуведомствена група,

...
Преди седмици беше взето решение за сформиране на междуведомствена група,
Коментари Харесай

Над 160 са жилищните кооперации с общ водомер във Варна, собствениците сами си разпределят сметките


Преди седмици беше взето решение за съставяне на междуведомствена група, която в околните месеци ще търси  решение по проблема с построените, само че невъведени в употреба водопроводни и канализационни мрежи на територията на Общината. В комисията ще влязат и представители на ВиК, само че сдружението не е страна по проблема, изясни Валентин Вълканов.

" Това е много комплициран въпрос, който съществува от години и би трябвало да бъде решен “, сподели още той. Според него построяването на такива водопроводи и системи датира още от преди 20-30 години, когато стартира застрояването на местности и вилни зони към града. Но ВиК сдружението не може да одобри тези обекти, защото притежателите са длъжни да ги узаконят първо в Регионалната дирекция за народен строителен надзор.

По думите на Валентин Вълканов, сега притежателите сами вземат решение по какъв начин да разпределят общите сметки за вода. Обикновено това става като се разделят сумите на съответния брой живущи в кооперациите или на броя на жилищата вътре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР