Преди продължението на първото заседание на 49-ия парламент в сряда

...
Преди продължението на първото заседание на 49-ия парламент в сряда
Коментари Харесай

Продължават срещите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента

Преди продължението на първото съвещание на 49-ия парламент в сряда и упования избор на ръководител парламентарните обединения разискват целите. Днес би трябвало да станат ясни предложенията на общата работна група за законодателни промени.

Нищо ново не се разисква - споделиха на влизане всички участници в договарянията. Темите останаха тези, които обявиха още предходната седмица - Шенген, еврозоната, законодателство по Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна.



Казват, че договарянията вървят обикновено. От Политическа партия от Демократична България упорстват на ротационния принцип за ръководител на Народно събрание и обвързват тези договаряния с него.

" Аз апелирам за самообладание. Знам за публичния интерес към този развой. Трябва ни още време, с цел да уточним значими елементи. И евентуално, в случай че в днешния ден стигнем до единодушие, то сигурно посредством вас медиите и обществото ще бъде известено за резултата ", сподели Десислава Атанасова.

" Искам да разберете, че има връзка сред законодателната стратегия и концепцията за ротацията на Народно събрание. Там също, това което сме разискали е ръководителя на Народно събрание и на правната комисия да бъдат от другите политически обединения. Така ще има координиране на това, което става в комисията с, това което се прави в Народно събрание. Така че ротацията още веднъж е концепция да се работи на оптимални обороти без да има закъснение ", сподели Николай Денков.

" Ние се опитваме да създадем по този начин, че да има работещо Народно събрание, само че въпреки всичко знаете това зависи от мандатоносителя на първия мандат. Продължаваме с тематиките за Шенген, еврозоната, противопоставяне на корупцията, КПКОНПИ, следствието на основния прокурор. Но също по този начин и някои значими текстове, които са в допълнение сложени.

Постигате ли единодушие?

- Опитваме се. Опитваме се, само че диалозите не престават. Видяхте не стана за един ден ", сподели Лена Бориславова.

" Продължава да се търси опит да се откри общо сечение за законодателната стратегия на Народно събрание за тази сесия.

Нови тематики ще влязат ли с изключение на Шенген, еврозоната, ПВУ?

- За момента не! ", сподели Людмила Илиева.



Работните групи на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната - Демократична България " се събраха през вчерашния ден за няколко часа. Разговори за сформиране на кабинет обаче не е имало. Говорили са неофициално, прегледали са предпочитаните законопроекти за първата сесия на 49-ото Народно заседание.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР