Преди около 430 хиляди години нещо неочаквано е унищожило една

...
Преди около 430 хиляди години нещо неочаквано е унищожило една
Коментари Харесай

Взрив на метеорит е унищожил Антарктида

Преди към 430 хиляди години нещо ненадейно е унищожило една неповторима за времето си цивилизация, тази на Антарктида. Толкова доста време е минало от този момент, че това събитие се е трансформирало в мит, както и съществуването на самата антична цивилизация. Няма безапелационни доказателства както за повода за това събитие, по този начин и за точното местонахождение на именитата Антарктида.

Не стопират да се появяват все нови и нови хипотези за това, което се е случило преди хилядолетия, което демонстрира голямото въздействие на сходни нещастия върху човешкото схващане.

Науката обаче се абстрахира от страстите и търси рационално пояснение на събитията. Това, което може да се каже незабавно, е, че през очите на точната просвета Антарктида не е еднократно, изолирано събитие, а по-скоро история, която се е повтаряла и по-късно, в случай че приемем догатката, че Антарктида е унищожена от мощен гърмеж. Прегрелите газове и въздухът са изпепелили всичко на повърхността на именитата земя.

Изследователите считат, че адският пламък е с галактически генезис и сходно на гигантска огнехвъргачка е паднал на земята, разследване на навлизането на незнаен обект с размери от 100 до 150 метра в атмосферата и неговата детонация.

Известно е, че метеоритите, в случай че се разбият непосредствено на повърхността на земята, могат да провокират колосални вреди. Изследванията в източните елементи на Антарктика са посочили, че метеоритите, които навлизайки в атмосферата експлодират, нанасят не по-малко опустошителни опустошения.

 Антарктида Снимка: Pinterest

Когато доближат земята, те работят като въздушен гърмеж, изпепелявайки всичко в този регион при няколко хиляди градуса. Геохимиците от университета в Кент, които са се занимавали с такова изследване, споделят, че всичко на повърхността е било безусловно изпарено. Освен това се е образувала гигантска ударна вълна вследствие на самата детонация на метеорита наоколо до земята.

Кратер не се е получил поради колосалната мощ, помела всичко по пътя си, само че като доказателства са останали дребни черни сферични предмети от минерали като оливина и стоманения шпинел, които са се слели в едно като дребни стъклени части. Те имат хондритен състав с високо наличие на никел, което подсказва галактическия им генезис. В науката хондрит е астероид от първичен вид и тъкмо той най-често пада на земята.

Подобна огнена топка е паднала през 1908 година в тайгата в Сибир, покрай река Тунгуска и това събитие е известно като рухването на Тунгуския астероид. Преди 8 години е имало сходно събитие, само че в доста по-малки размери над Челябинск в Русия.

Науката твърди, че в случай че през днешния ден се случи в обитаем регион, такова събитие ще бъде злополука за хората и мястото на рухването му.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР