Преди около 100 години Вал-Джалберт, Канада, е изключително модерен град.

...
Преди около 100 години Вал-Джалберт, Канада, е изключително модерен град.
Коментари Харесай

Изоставен град ни връща в миналия век, има водопад, по-висок от Ниагарския

Преди към 100 години Вал-Джалберт, Канада, е извънредно съвременен град.

Жителите имат течаща вода и електричество 25 години преди останалата част от Квебек.

Но доста малко се е трансформирало в обитаемото място от тези дни, споделя T+L.

Днес градът в Квебек е съвършено непокътната светиня от славните му дни при започване на 20-те години на предишния век. По време на разцвета си Вал-Жалберт е промишлен град. Неговата фабрика за целулоза носи разцвет на района, само че поредност от проблеми водят до неочакваното й затваряне през 1927 година

Само след няколко години градът към този момент е съвсем изцяло зарязан.
View this post on Instagram
A post shared by Mahdi • Matt • Nia (@mtlmah)

Ситуацията остава сходна до 60-те години на предишния век, когато градът се трансформира в туристическа атракция.

Според уеб страницата му през 2009 година Вал-Джалберт получава над 19 милиона $ от управляващите на страната за главен ремонт на инфраструктурата на града и поощряване на туризма.

Посетителите през днешния ден могат да се разходят и да изследват града, който наподобява тъкмо както и преди 100 години. Има повече от 40 здания, всяка от които е непокътната и поддържана, което разрешава на туристите да се усещат като че ли са се върнали обратно във времето.

Гостите могат да посетят учебното заведение в манастира, магазина и даже известната фабрика за целулоза в града. А с цел да се обезпечи незабравимо и реалистично прекарване, в обитаемото място има артисти, които играят герои, въодушевени от 20-те години на предишния век.
View this post on Instagram
A post shared by Cendrine la Voyageuse (@cendrine_lavoyageuse)

Не единствено връщането обратно във времето притегля пасажерите към Вал-Джелберт, само че и живописната естествена среда. Въпреки че може да не е най-известният водопад в Канада, Ouiatchouan е по-висок от Ниагарския водопад.

Ouiatchouan (което значи „ река с чиста вода “ на езика ину, говорен от над 10 000 души в Източна Канада) е впечатляващ водопад, който се спуска от повече от 70 метра до натурален басейн изпод. Посетителите могат да се насочат на разнообразни походи наоколо до водопада или да се насладят на гледката към него от новопостроена стъклена тераса.
View this post on Instagram
A post shared by Margaux Lefèvre (@margoesaround)

Тези, които желаят да удължат престоя си в предишното,могат да пренощуват във Вал-Джалберт. Нощувките в стаи, въодушевени от 20-те години, се оферират на цена от към 276 $ за двама души, като включват вход за градчето, вечеря и закуска.

Тази година туристическият сезон продължава от 21 май до 10 октомври 2022 година Вал-Джалберт се намира на по-малко от три часа път с кола от Квебек Сити.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР