Преди обяд на отделни места в низините и котловините ще

...
Преди обяд на отделни места в низините и котловините ще
Коментари Харесай

Над 20 градуса в петъчния следобед

Преди обяд на обособени места в низините и котловините ще има мъгла.

Облачността ще е раздрана, по-значителна над източните региони. В Югоизточна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източната половина от страната сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 19° и 24°, София - към 20°.

Над планините облачността ще е раздрана, в масивите от източната половина от страната – най-вече забележителна. На места в Родопите, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно, а на следващия ден слънчево време. В часовете преди обяд тук-там в низините и към водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. През деня над Западна и Централна България ще се появи висока облачност. Ще духа слаб източен, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, по-високи по Черноморието, оптимални най-вече сред 19° и 24°, в София към 20°.

В неделя и при започване на идната седмица ще доминира слънчево време. Преди обяд на обособени места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. В нощните часове и рано заран ще е съвсем безшумно, а денем ще духа слаб източен, в Източна България - до сдържан североизточен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще са сред 5° и 10°, по-високи по Черноморието, оптималните – сред 20° и 25°. В сряда преди обяд на доста места в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще има забележителна ниска облачност, а в обособени региони на Източна България тя ще се задържи съвсем през целия ден.

Дневните температури ще се намалят. Предимно слънчево ще остане в планините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР