Преди обяд днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще

...
Преди обяд днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще
Коментари Харесай

Топло време с възможен дъжд, предстои голяма промяна до дни

Преди обяд през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските региони, купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 24°.

В планините преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен, по високите елементи - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 9°.
-->
По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, слаб, в нощните часове ще стихва. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, по Черноморието 18°-21°. В петък и събота въздушната маса над страната ще е мощно неустойчива и още преди обяд ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за местни интензивни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни към и след обяд. Възможни са градушки. Вятърът от североизток ще се усили, в източните региони до сдържан, към неделя в цялата страна ще бъде сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен. Дневните температури през почивните дни ще се намалят с 2 до 4 градуса. В неделя от север преваляванията ще понижават по обсег и активност, гръмотевици са вероятни единствено в Рило-Родопската област. В началото на идната седмица вероятността за превалявания понижава още, краткотрайни следобедни валежи са вероятни във вторник, основно в Западна България. Североизточният вятър ще отслабне. Дневните температури още веднъж ще се покачат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР