“Преди няколко години либералите се оплакаха, че “Оскар-ите са прекалено

...
“Преди няколко години либералите се оплакаха, че “Оскар-ите са прекалено
Коментари Харесай

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“

“Преди няколко години либералите се оплакаха, че “Оскар ”-ите са прекомерно бели. Е, тази година виждаме следващото съществено почерняване! ” С такива иронични наблюдения бяха посрещнати тазгодишните номинации за премиите на Академията за кино достижения.
 19_green  19_black  19_favourite
Безумният комиксов екшън с съвсем напълно негър екип “Черната пантера ” има 7 номинации, “Blackkklansman ” на Спайк Лий има 6 номинации, а “Зелената книга ” е с 5 номинации. Всички тези филми по един или различен метод създават тематиката за чернокожи герои и бели расисти и поддържат един от обичаните разкази на прогресивното ляво. И всичките са номинирани и за най-хубав филм.

Останалите заглавия в най-престижната категория също са в благозвучие с партийната линия – “Roma ” е мексикански филм, който ще бъде употребен за анти-Тръмп агитация, “Роди се звезда ” и “Фаворитката ” ще зарадват феминисткото лоби, “Вице ” е откровена офанзива против републиканската партия и консерваторите, а “Бохемска рапсодия ” промотира артист от близкоизточен генезис – Рами Малек. Номинациите също бяха презентирани от цветнокожите реализатори Кумейл Нанджиани и Трейси Елис Рос.

Качествата на филмите към този момент нямат значение. “Roma ”, който е с 10 номинации, е положително кино, само че е определен главно по политически аргументи. Това важи за съвсем всички заглавия. Вече няма артистична конспирация, а политическа доктрина и етнически квоти.

При актрисите се обрисува нещо като неуместен конфликт – класната Глен Клоуз против нелепата Лейди Гага. При актьорите любимец е Крисчън Бейл, който сподели, че се “вдъхновил от Сатаната ” да изиграе Дик Чейни във “Вице ”. Мексиканецът Алфонсо Куарон е любимец за режисьорския “Оскар ” с “Roma ”. В категорията е номиниран и Павел Павликовски за “Студена война ”, който персонално ще показа на “София филм фест ” през март.

Връчването на премиите “Оскар ” е на 24 февруари в Лос Анджелис. Водещ публично няма да има, тъй като всички били “проблематични ” за политически правилната тирания в Холивуд. Ценителите на качествено кино без идеология са се подготвили за пагубно трагикомична вечер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР