Преди няколко дни почина най-възрастната жена в Добринище – Магделина

...
Преди няколко дни почина най-възрастната жена в Добринище – Магделина
Коментари Харесай

Малко не стигна на баба Магделина да закръгли 103 години

Преди няколко дни умря най-възрастната жена в Добринище – Магделина Митина. През февруари 2018 година тя трябваше да навърши 103 години. Баба Манка, както я назовават локалните, изживя дълъг житейски път.

Връстница на Първата международна война, тя отгледа 5 деца и съумя да се нарадва на 11 внуци, 18 правнуци и 2 праправнучета, оповестява Струма.бг.

Баба Манка е била лечителка като по-млада, намествала е счупено и налагала набито. Хора от близо и надалеч са идвали при нея за помощ.
Столетницата се дивеше на новостите и на това по какъв начин е живяла преди време и по какъв начин в последните си години.

Гледаше с откровена изненада на телефоните, защото когато била млада, хората общували единствено с телеграми. По скайп държеше връзка с родственици и й беше извънредно забавно, че я виждат и тя ги вижда, макар че са надалеч.

Последните си години баба Манка изживя в къщата си в Добринище, заобиколена от своето огромно семейство. Чувстваше се добре за възрастта си, беше в кондиция и с бодър дух. За старата жена се грижеше снаха й.

Столетницата се радваше най-вече на внуците и правнуците си, учеше ги на самообладание по този начин, както тя търпеливо е чакала прародител им да се върне от война.
Хората в планинския град ще запомнят баба Манка като извънредно самоотвержен, радушен и благ човек, постоянно подготвен да помогне. /Марица.бг
тагове магделина 103 години добринище
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР