Преди няколко дни бе обявен един инициативен комитет, за който

...
Преди няколко дни бе обявен един инициативен комитет, за който
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Ако проф. Герджиков спечели, това ще бъде победа на всички българи. Нужен ни е човек, който да спре войната в България, не може да има изчегъртване, унищожаване на хора - просто защото някой така е решил

Преди няколко дни бе разгласен един предприемчив комитет, за който бе претендирано, че е " цветът на нацията ". В нашия предприемчив комитет също сме " цветът на нацията ". Това съобщи пред Нова телевизия историкът проф. Николай Овчаров, който е измежду основателите, издигнали кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

" Нужно е умиротворявяане на нацията. Защото " цветът на нацията " не може да се дели на инициативни комитети ", добави той.

Овчаров посочи, че по никакъв начин не е елементарно да се размени прелестната научна работа с политиката. " Но това, което сме говорили с него, той е стигнал до границата: " Толкова война в България! Трябва ни умиротворяване ".

Историкът означи, че кандидатурата на проф. Герджиков е резултат на неговото личностно наличие: " Ако той завоюва, това ще бъде победа на всички българи. И това не е голословие - желая подобен човек, който да спре войната в България. Не може да има " изчегъртване ", заличаване на хора - просто тъй като някой по този начин е решил ".
свързани новини117392на 03.10.202176575на 02.10.2021
" Ако той загуби, това ще бъде загуба за България. Казвам го напълно съществено ", добави още той.

Според проф. Овчаров връзките сред Движение за права и свободи и Радев са " известни на всички ": " Ако Движение за права и свободи поддържа Герждиков или който и да е различен - даже Лозан Панов, само че в случай че погледнем предходните президентски избори, не е имало случай да е определен президент без поддръжката на Движение за права и свободи. В края на краищата това е българска партия и нейните гласоподаватели вземат решение за кого ще гласоподават. Ние ще призовем демократичната, дясната общественост на България да ни поддържа. Според мен персонално сега има конфликт сред лявото и дясното. Не е правилно, че няма ляво и дясно. Ние имаме типичен конфликт на лявото и дясното. При възможен балотаж мисля, че няма нищо по-естествено демократична България да поддържа кандидатурата на проф. Герджиков ".
свързани новини31325на 02.10.2021
На въпрос по какъв начин ще разяснява профила на полк. Невяна Митева, която е номинирана за вицепрезидент, той съобщи: " Не я познавам - това, което виждам от малкия екран - доста е симпатична дамата. Да се надявам, че ще е добър вицепрезидент. По принцип всички се стремят вицепрезидента да бъде дама, тъй че не виждам нищо изключително в това ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР