Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото

...
Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на училищните автобуси

Преди началото на образователната година стартират засилени инспекции за техническото положение на учебните рейсове във Варненска област. Целта е превозвачите и водачите да извърнат внимание на профилираните транспортни средства и готовността им да транспортират учениците. Идеята на инспекциите е да се подсигурява безвредно транспортиране на децата до класната стая.
След първия образователен ден с рейсовете на община Ветрино ще се извозват деца от околните села, по тази причина и инспекциите са извънредно прецизни - от техническото положение до документите. В общината има едно приблизително учебно заведение. Всеки ден извозват над 200 деца от 10 села.
Светлана Петрова, шеф на СУ "Христо Ботев ", Ветрино, разяснява, че имат две обитаеми места, които са отвън общината, само че имаме възпитаници, пътуващи от там. Това лято единствено сме дали към 10 000 лв. за ремонт на няколко от рейсовете, които се нуждаеха от подобен.
Грижата на учебното управление е освен за рейсовете, само че и за водачите. Шофьорите всекидневно минават медицински обзор при учебния доктор, разяснява Светлана Петрова.
Училището има седем рейса, един монтьор и шестима водачи. Бекер Хасан вози възпитаници от 37 години.
В община Ветрино зимите са сурови. Падне ли сняг, хората постоянно са откъснати от света, само че учебните рейсове не стопират да се движат и да извозват децата до учебно заведение.
Шофьорът Бекер Хасанов разяснява, че стоплят рейсовете и потеглят за децата. Държим и връзка с диспечера по какъв начин са пътищата и съвсем нямаме проблеми, добави той.
При инспекцията на рейсовете в община Ветрино не са били открити съществени нарушавания. Всички наставления на проверяващите ще бъдат изпълнени до края на седмицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР