Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото

Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото ...

Започват засилени проверки на училищните автобуси.

Преди началото на учебната година започват засилени проверки за техническото състояние на училищните автобуси във Варненска област. Целта е превозвачите и шофьорите да обърнат внимание на специализираните превозни средства и готовността им да превозват учениците. Идеята на проверките е да се гарантира безопасно превозване на децата до класната стая.
След първия учебен ден с автобусите на община Ветрино ще се извозват деца от близките села, затова и проверките са изключително прецизни - от техническото състояние до документацията. В общината има едно средно училище. Всеки ден извозват над 200 деца от 10 села.
Светлана Петрова, директор на СУ "Христо Ботев", Ветрино, коментира, че имат две населени места, които са извън общината, но имаме ученици, пътуващи от там. Това лято само сме дали около 10 000 лева за ремонт на няколко от автобусите, които се нуждаеха от такъв.
Грижата на училищното ръководство е не само за автобусите, но и за шофьорите. Шофьорите ежедневно преминават медицински преглед при училищния лекар, коментира Светлана Петрова.
Училището има седем автобуса, един механик и шестима шофьори. Бекер Хасан вози ученици от 37 години.
В община Ветрино зимите са сурови. Падне ли сняг, хората често са откъснати от света, но училищните автобуси не спират да се движат и да извозват децата до училище.
Шофьорът Бекер Хасанов коментира, че стоплят автобусите и тръгват за децата. Държим и връзка с диспечера как са пътищата и почти нямаме проблеми, допълни той.
При проверката на автобусите в община Ветрино не са били открити сериозни нарушения. Всички предписания на проверяващите ще бъдат изпълнени до края на седмицата.

Източник: bulnews.bg