Преди минути поредното беззаконие и политически произвол на мнозинството в

...
Преди минути поредното беззаконие и политически произвол на мнозинството в
Коментари Харесай

МАЗАЛО В ПАРЛАМЕНТА: Деси Атанасова се гаври с правителството, ген. Атанасов я гони

" Преди минути следващото безвластие и политически произвол на болшинството в 47-мото Народно събрание катастрофира в Конституционния съд. " Така стартира изявлението си на парламентарната естрада Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка оповестяването на назначението на Станислав Тодоров за началник на КЕВР за противоконституционно.

" Г-жо, това не е процедура, а декларация. Не ме принуждавайте да ви лишава думата ", прекъсна я съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов, който води съвещанието.

" Ще си разглася процедурата. Не е декларация. Председателят на КЕВР е противоконституционен. Няма да ви заставям да вършиме нищо, само че ще принудя болшинството по най-бързия метод да вземе план на решение за промяна на противоконституционния ръководител на КЕВР ", сподели Атанасова.

Докато Атанасова приказва, Настимир Ананиев се провикна към ръководителя да й вземе думата.

" Призовавам за незабавно чуване на министъра на енергетиката, тъй като в случай че този който подвиква от втория ред не си дава сметка, че решението на Конституционния съд значи, че всички решения на КЕВР в този състав могат да са оспорвани от всяка заинтригувана страна и това значи колапс на българската енергетика, то има хора с разсъдък, които схващат задоволително от тематиките правда и Конституция. Призовавам със силата на вашето болшинство, в случай че би трябвало опозицията ще помогне, да поканим в зала министъра на енергетиката и да намерим незабавно решение на рази обстановка. Призовавам ви да внесете процедура по желание на нов ръководител на КЕВР, тъй че да продължи да работи. Очакват ни доста тежки месеци и би трябвало да се вземат съответни решения ", сподели тя.

Атанасова добави, че " в случай че вторият ред не схваща и единствено крещи, то ръководещите в действителност са тотални дилетанти ".

" Г-жо Атанасова, имах търпението да ви изчакам, само че нарушихте правилника. Защо не поискахте времето за декларация, а някаква тъпа процедура. По метода на водене имате право, заповядайте ", сподели Атанасов на депутатката от ГЕРБ.

" Изказването на госпожа Атанасова беше доста значимо и дано дружно с вас да разбираем на сътрудниците какво се случва. Председателят на КЕВР би трябвало да освободи кабинета си до края на деня. Вече го няма. Няма го. Разбирате ли какво става? КЕВР няма ръководител. Обърнете внимание на залата, че в случай че желаеха да схванат какво е форсмажор, то това е форсмажор. Сега вие би трябвало да оправите този проблем ", сподели още Радослав Чолаков.

Теменужка Петкова изиска думата по метода на водене, само че Атанасов я помоли да си седне на мястото.

" Търсите провокация, с цел да прекратим съвещанието ", сподели той и я прикани да си седне на мястото. След като тя не изиска да се върне на мястото си, ръководителят на Народното събрание даде 15-минутна отмора.

Депутатите на ГЕРБ и тези на ръководещата коалиция се спречкаха в пленарна зала. Напрежението ескалира и парламентарните групи започнаха да си разменят обиди на всеослушание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР